В изпълнение на разпореждане на главния секретар на МВР на

...
В изпълнение на разпореждане на главния секретар на МВР на
Коментари Харесай

Мощна полицейска акция в Пловдив! Задържани са наркодилъри и проститутки!

В осъществяване на предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи на територията на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив бе извършена от петък до неделя масирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността, защита на публичния ред и сигурност на придвижването. Участие в нея взеха чиновници от районните ръководства, отделите "Криминална полиция ", "Охранителна полиция " и "Разследване " и от браншове "Пътна полиция " и "Специализирани полицейски сили ". Това оповестиха от полицията през днешния ден.
Акцент в акцията бе подложен на попречване, секване и откриване на закононарушения, свързани с разпространяване и приложимост на наркотични вещества; определяне на оповестени за търсене лица, коли и вещи; надзор за съблюдаване наредбите на Наредба № 1 на Община Пловдив и Закона за протекция на детето за недопускане продажба на алкохол и тютюневи произведения на малолетни и малолетни, както и наличието им на публични места след 22.00 часа без компаньон. Проверки са подхванати и по линия на търговията с акцизни артикули без български бандерол, частно-охранителната активност и съблюдаване на разпоредбите по Закона за придвижване по пътищата.

Освен към нощните заведения, входно-изходните артерии и централната градска част на Пловдив, дейностите бяха ориентирани и към по-малките обитаеми места в региона. Полицейските чиновници са ревизирали общо 270 публични места, 736 МПС и 1894 души. Заловени са шестима разпространители на наркотични субстанции и 21 проституиращи лица. Установени са 17 нарушавания на режима на наличие на деца в заведения и други 4, при които им е осъществена продажба на алкохол и цигари.

По метода "широкообхватен надзор " пътни служители на реда са спрели общо 110 автомобила, установили са 85 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. С помощта на мобилни системи за видеоконтрол са регистрирани 77 случая на придвижване с превишена скорост. Един лидер е бил недееспособен, двама са били използвали алкохол над 1,2 промила, а различен е бил под въздействието на наркотични субстанции. 

С нередовни пътни документи са били две МПС, друго е било без включени светлини денем, а трето - механически неизправно. В хода на профилираната интервенция са формирани общо 6 досъдебни производства и арестувани 11 лица. За установените нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са формирани 4 акта и 4 санкции с фиш.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР