В изпълнение на Програмата за управление на община Мездра за

...
В изпълнение на Програмата за управление на община Мездра за
Коментари Харесай

Община Мездра инвестира над 2.6 млн. лева за ремонт на улици, водопроводи и обществени обекти /снимки/

В осъществяване на Програмата за ръководство на община Мездра за мандат 2019-2023 година през тази година Община Мездра продължи да работи за възстановяване на виталната среда в гр. Мездра и в съставните села на общината.
Вече е приключен или следва да стартира ремонтът на 19 улици в 16 обитаеми места, на една многофункционална спортна площадка и на една социална постройка, които са включени в Инвестиционна стратегия за 2021 година За осъществяването на въпросните обекти Община Мездра ще влага 1 025 065 лева с Данък добавена стойност - целева дотация от страната за финансови разноски и лични средства.
Строително-монтажните работи (СМР) обгръщат улична и водопроводна мрежа с обща дължина 4 300 м и широчина в обособените сектори от 4 до 6 м, в това число (където е необходимо) заустване в прилежащи улици:
• Подмяна на махленски тръбопровод и главен ремонт на ул. „ Св. св. Кирил и Методий “ в с. Руска Бела и на ул. „ Георги Димитров “ в с. Лик;
• Основен ремонт с полагане на бетонова настилка на ул. „ Чешмата “ в с. Крета, на ул. „ Любен Каравелов “ в с. Игнатица, на ул. „ Георги Апостолов “ в с. Лютиброд и на ул. „ Принчовец “ в гр. Мездра;
• Основен ремонт с полагане на асфалтова настилка на ул. „ Комсомолска “ в с. Кален, на ул. „ Александър Стамболийски “ в с. Ослен Криводол, на ул. „ Христо Ботев “ в с. Крета, на ул. „ Дунав “, „ Ком “ и „ Васил Левски “ в с. Дърманци, на ул. „ Йордан Куртев “ в с. Елисейна, на ул. „ Петко Маринов “ в с. Долна Кремена, на ул. „ Любен Каравелов “ в с. Лютидол, на ул. „ Васил Левски “ в с. Ребърково, на ул. „ Цветко Илиев “ в с. Цаконица, на ул. „ Искър “ в с. Зверино и на ул. „ Мир “ в с. Старо село.
Обществената поръчка е на обща стойност почти 870 хиляди лева с Данък добавена стойност. Изпълнител на две от обособените три позиции е „ Гарант-90-Цонев и Сие “ ООД - Враца, а на другата - „ Инертстрой - Калето “ АД - Мездра. Строителният контрол се реализира от „ Ди Ви Консулт БГ “ ООД - Шумен и „ Булконс Груп “ ЕООД - София.
Предстои да започват СМР по осъществяването на още два обекта, включени в Инвестиционната стратегия за т. година, които са на обща стойност към 155 хиляди лева с Данък добавена стойност. Става дума за ремонт на многофункционална спортна площадка в с. Върбешница и за ремонт на покрива на постройката на бившето учебно заведение в с. Ослен Криводол. Изпълнител на първия обект е ДЗЗД „ Върбешница 2021 “, а на втория - „ Теком Инвест “ ЕООД - Враца.
Междувременно е в ход осъществяването на социална поръчка за реорганизация на част от водопроводната мрежа и за ремонт на общо 12 улици в 12 села от общината. Тя е на обща стойност 1 585 385 лева с Данък добавена стойност - спомагателен трансфер за други целеви разноски по бюджета на Община Мездра за 2021 година, утвърдени с Постановление №49/ 12.02.2021 година на Министерския съвет.
Обществената поръчка включва инженеринг (проектиране, авторски контрол и осъществяване на строителни работи) и строителен контрол за:
• Реконструкция на махленски тръбопровод и възобновяване на асфалтова настилка на ул. „ Васил Коларов “ в с. Лик, ул. „ Васил Левски “ в с. Царевец, ул. „ Незабравка “ в с. Ребърково и ул. „ Йордан Куртев “ в с. Елисейна с приблизителна дължина 1 595 м;
• Ремонт на ул. „ Станке Димитров “ в с. Лютиброд, ул. „ Христо Ботев “ в с. Долна Кремена, ул. „ Иван Йончев “ в с. Типченица, улица от Младежкия лагер до м. „ Пресветица “ в с. Очиндол, ул. „ Георги Димитров “ в с. Моравица, ул. „ Христо Михайлов “ в с. Горна Бешовица, ул. „ Стара планина “ в с. Крапец и ул. „ Заводска “ в с. Злидол с обща дължина към 3 000 м и широчина от 5 до 7,5 м.
Изпълнител на публичната поръчка е „ Алди Комерс Груп “ ЕООД - София, а строителният контрол се реализира от „ Ди Ви Консулт БГ “ ООД - Шумен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР