В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение

...
В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение
Коментари Харесай

Канят политическите партии и коалиции за определяне на съставите на СИК във Варна

В осъществяване на член 91 от Изборния кодекс и Решение № 2378-МИ от 12 септември 2023 година на ЦИК, на 19.09.2023 година от 14:00 часа в зала „ Варна “, ще се проведат съвещания за съставяне съставите на секционните изборни комисии (СИК) за произвеждането на избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година, оповестиха от Община Варна. За присъединяване са поканени парламентарно показаните политическите партии и обединения – коалиция „ ГЕРБ-СДС “, коалиция „ ПП-ДБ “, партия „ Възраждане “, партия „ Движение за права и свободи “, коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, партия „ ИТН “.

При присъединяване в консултациите следва да се показват:
1. Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: наименованието на партията или обединението, която прави предложението; трите имена и обединен цивилен номер на препоръчаните лица; служба в комисията, за която се предлагат; обучение, специалност; телефон за връзка с препоръчаното за член на СИК лице.
2. Заверено от партията копие от уверение за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от 31.07.2023 година или копие от решението за формиране на обединението за присъединяване в изборите за 49-то Народно заседание, удостоверяващи пълномощията на лицата, представляващи партията или обединението.
3. Пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова, когато в консултациите вземат участие упълномощени лица.
4. Списък на аварийните членове, които да заместят препоръчаните по т.1 лица, когато пълномощията на член на СИК се прекратят предварително или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Списъкът би трябвало да съдържа данните, посочени в т.1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР