В изпълнение на чл. 75 от Изборния кодекс и Решение

...
В изпълнение на чл. 75 от Изборния кодекс и Решение
Коментари Харесай

Канят политическите партии и коалиции за консултации за състава на ОИК

В осъществяване на член 75 от Изборния кодекс и Решение № 1962-МИ от 4 август 2023 година на ЦИК, се канят парламентарно показаните политическите партии и обединения - коалиция " ГЕРБ-СДС “, коалиция " ПП-ДБ “, партия " Възраждане “, партия " Движение за права и свободи “, коалиция " Българска социалистическа партия за България “, партия " ИТН “ на 21.08.2023 година от 10 ч. часа в зала " Варна “, в постройката на Община Варна, да участвате в съвещания за установяване състава на Общинската изборна комисия (ОИК) за производство на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година, оповестиха от Общината.

При осъществяване на консултациите следва да се показват:

1. Писмено предложение за състав на ОИК, което съдържа имената на препоръчаните лица, обединен цивилен номер, служба в комисията, обучение, компетентност, телефон за контакт и партията или обединението, която ги предлага.

2. Заверено копие от уверение за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от датата на насрочване на изборите - 31.07.2023 година (по изключение е възможно показване на уверение, издадено по-рано), или заверено копие от решение за формиране на обединението, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция.

3. Пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите вземат участие упълномощени лица.

4. Копие на тапия за приключено висше обучение или оригинал на увещание за приключено висше обучение от съответното висше образователно заведение (ако към момента няма издадена диплома), при положение, че документът за приключено висше обучение е публикуван на непознат език, същият се показва дружно с узаконен превод на български език.

5. Предложение на партиите и обединенията за аварийни членове.

6. Декларация за единодушие от всяко едно лице да бъде препоръчано за член на ОИК и че дава отговор на условията на Изборния кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР