В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс, с цел

...
В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс, с цел
Коментари Харесай

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

В осъществяване на уговорките си според Изборния кодекс, за гарантиране на най-високите интернационалните стандарти за осъществяване на почтени, свободни и демократични избори, Министерството на външните работи насочи предложения за интернационално наблюдаване на плануваните за 9 юни 2024 година предварителни избори за Народно заседание на Република България и избори за членове на Европейския парламент от Република България, оповестяват от Министерство на външните работи.

Постоянното ни посланичество във Виена изпрати вербална нота с покана до Бюрото за демократични институции и права на индивида (ОССЕ/БДИПЧ) и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ПАОССЕ).

Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), посредством Постоянното ни посланичество в Страсбург, и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) посредством Генералното ни консулство в Истанбул.

При проявено предпочитание от тези организации, Министерство на външните работи ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като интернационалните наблюдаващи на идните избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР