В изолиран град в Колумбия, построен на остров в река

...
В изолиран град в Колумбия, построен на остров в река
Коментари Харесай

Как заради няколко котки семейство бе обвинено във връзки с дявола

В изолиран град в Колумбия , издигнат на остров в река Магдалена и упоменат в творчеството на писателя Габриел Гарсия Маркес , десетки котки бдят върху гробовете на семейство, за което се твърди, че е сключило контракт с дявола, съобщи Франс прес.

Семейство Серано от дълго време се открило в Санта Крус де Момпос , построен върху един от най-големите речни острови в Латинска Америка и отличаващ се с колониалната си архитектура.

Семейството се гордее с известността си, която се дължи на наличието на котки върху гробовете на негови членове.

" Не ни тормози, че хората споделят, че се сме сключили контракт с дявола. Обратно, имаме възприятието, че това е фантастично ", съобщи 80-годишният Виктор Серано .

До гибелта на най-малкия си наследник Алфредо през 2001 година дон Виктор не привличал вниманието върху себе си. Алфредо , с прякора Ел Гато (Котарака), починал вследствие на сърдечно заболяване на 33-годишна възраст.

Погребан е покрай баба си и дядо си по бащина линия в гробището на Санта Крус де Момпос - град, който бе включен в Списъка на културното и естествено завещание на ЮНЕСКО през 1995 година

" Посещаваме гроба му съвсем всеки следобяд ", увери дон Виктор .

Алфредо наследил прякора си от дядо си по бащина линия. Този прякор придобил по-голям смисъл, когато гости в гробището забелязали, че черна котка се изтяга върху гроба на Алфредо .

Семейството я хранело и скоро се народили котенца. Тъй като броят им непрекъснато се увеличавал, се появиха клюки за магьосничество и за пакт с дявола.

" Въз основа на котките локални хора сътвориха легенда, придавайки тайнствен темперамент на тази история ", разясни 41-годишният компютърен експерт Луис Домингес , който работи също като екскурзовод. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР