В изненадващ обрат обявеният днес за убит пред дома си

...
В изненадващ обрат обявеният днес за убит пред дома си
Коментари Харесай

Убитият руски журналист Аркадий Бабченко се оказа жив

В неочакван поврат оповестеният през днешния ден за " погубен пред дома си в Киев " съветски публицист Аркадий Бабченко се оказа жив. Той се яви жив и здрав на конференция, излъчена директно по украинската телевизия, съобщи Би Би Си.

Всичко към гибелта му е било инсценировка на спецслужбите на Украйна, с цел да бъдат разкрити съветски сътрудници, беше обявено на събитието. Бабченко заяви, че преди повече от месец е бил осведомен от украинските спецслужби за готвено против него нападение. Затова се съгласил да сътрудничи, с цел да бъде хванат причинителят. 

Той благодари на спецслужбите, като сподели, че интервенцията е подготвяна два месеца и се извини за шока, който е предизвикал на всички свои близки и родственици с " новината ". Вероятно журналистът не е споделил и на жена си за инсценировката, тъй като по време на конференцията й поднесе персонални извинения.

Василий Грицак, началник на Службата за сигурност на Украйна, съобщи на брифинга, че е задържан украински жител, показан единствено като Г., който бил нает от съветските спецслужби да провежда убийството. " Буквално преди 3 часа го задържахме ", сподели той. За целта организаторът е получил най-малко 40 000 $, настояват украинците.

От съветското външно министерство обявиха в изказване, че се радват, че Бабченко е жив. Говорителят на ведомството Мария Захарова разяснява, че подправеното ликвидиране е направено с " пропагандна цел ", съобщи съветската организация Интерфакс. 

Известен като критик на Кремъл, Бабченко взе участие в неофициални избори, проведени от опозицията през 2012 година и осъждаше дейностите на Русия в Сирия и Източна Украйна. Той напусна Русия през 2017 година откакто е получил по думите му смъртни закани след своя обява в обществените мрежи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР