В изключително редки случаи може да се стигне до т.нар.

...
В изключително редки случаи може да се стигне до т.нар.
Коментари Харесай

МЗ: Ваксиналният пробив е много рядко изключение

В извънредно редки случаи може да се стигне до така наречен " ваксинален пробив " - когато човек, макар че има приключен имунизационен цикъл, се заразява с COVID-19, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Предпоставка за това е разпространяването на нови, по-агресивни разновидности на вируса, какъвто е " Делта " разновидността. Четирите утвърдени в Европейски Съюз ваксини надеждно защищават от тежко протичане на коронавирусната зараза и хоспитализация. 

" Делта " разновидността на ковид се популяризира доста по-бързо от всички известни досега разновидности. Това значи, че един инфектиран човек предава инфекцията на доста повече хора. Спазването на противоепидемичните ограничения и имунизацията са единственият метод да се предпазим от COVID-19. 

Здравното министерство изясни какво можете да извършите, с цел да отбраните себе си и околните си от COVID-19. Първо, спазвайте противоепидемичните ограничения: честа стерилизация, съблюдаване на физическа отдалеченост и носене на защитна маска.  От Министерство на здравеопазването приканиха хората да се имунизират, защото само имунизацията защищава от тежко протичане на болестта. От ведомството показват, че всяка сложена ваксина против COVID-19 е крачка към превъзмогване на пандемията. Колкото повече хора се ваксинират против коронавирусната зараза, толкоз по-защитени ще бъдем като общество, пишат от Министерство на здравеопазването. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР