В изказването си при откриването на 49-то НС, председателят на

...
В изказването си при откриването на 49-то НС, председателят на
Коментари Харесай

Нинова с атака към Радев и служебашите му: При това правителство се краде безогледно

В изявлението си при откриването на 49-то Народно събрание, ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкритикува служебния кабинет, че не е намерил още 70 млн. лева за Великденски добавки на всички пенсионери.
 
" Паралелната страна съществува и освен това държавно управление се краде необмислено. Идете в което желаете обитаемо място и ще чуете десетки образци за корупция. Един от проблемите на института служебно държавно управление е, че е безотговорно. Но на книга има прокуратура. Доклади на АДФИ и Сметната палата събират прахуляк в прокурорски чекмеджета ", сподели тя и прикани за правдивост.
 
Нинова изброи целите на Българска социалистическа партия за първите месеци от новото Народно събрание, като първата сложена задача е бюджетът.
" Г-н президент, направихте огромна неточност. Голяма неточност като отказахте предходната година да внесете бюджет за 2023. Миналата година единствено ние и сътрудниците от Политическа партия настоявахме. Не ни чухте. Сега ще ви се наложи да чуете господин Борисов, който споделя – в случай че не ни подкрепите за постоянно държавно управление, няма да има бюджет. Ако няма постоянно държавно управление остава ваше, само че безпарично ", предизвести Корнелия Нинова. Според нея от това ще страдат всички.
 
Както Кирил Петков, и Нинова съобщи, че желаят бюджет, който да е обществен без обаче да заплашва финансовата непоклатимост и без да се подвигат налози. " Той би трябвало да е насочен към битка с неравенствата и инфлацията ", сподели социалистката.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР