В изказването си пред Камарата на лордовете днес по време

...
В изказването си пред Камарата на лордовете днес по време
Коментари Харесай

Британска баронеса алармира за последици за България от руските действия в Украйна

В изявлението си пред Камарата на лордовете през днешния ден по време на спор за рецесията в Украйна баронеса Роулингс (консерватор) обърна внимание на последствията за България от съветската експанзия в Украйна и прикани за поддръжка на страните от южното крило на източния фланг на НАТО.

" Агресията на Руската федерация против Украйна има надалеч разпростряли се геополитически последствия и е също по този начин провокация против демократичните страни от източния фланг на НАТО и най-много против страни, за които се приказва по-малко, само че в това време може да се окаже, че са по-уязвими за съветските провокации от тези, на които нормално се дава приоритет ", съобщи баронесата.

Тя добави, че единствено преди няколко дни съветският външен министър Сергей Лавров е сложил под въпрос участието на България и Румъния в НАТО, " като по този метод е сложил под въпрос свободния избор на жителите на тези две натовски страни, които от дълго време са наши демократични съдружници ".

По думите на баронеса Роулингс военните дейности в Украйна " обезпокоително се водят все по-близо до България и Румъния ".

" Факт е, че още в първите часове на съветската експанзия най-вече жертви паднаха към град Одеса, южно от който живее 300-хилядно българско малцинство, тясно обвързвано с България. Всеки миг можем да чакаме голяма филантропична рецесия и талази от бежанци, които могат да изправят нашите български съдружници пред още по-големи провокации ".

" Именно заради тези аргументи приканвам за изрично и допустимо най-силно изложение на нашата взаимност и поддръжка за страните от южното крило на източния фланг на НАТО! ", споделя баронеса Роулингс.

Важно е да се положат грижи България да не бъде забравена, " преди да е станало прекомерно късно ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР