В изказването си по време на пленарната сесия на Икономическия

...
В изказването си по време на пленарната сесия на Икономическия
Коментари Харесай

В Русия недоволни, че Румен Радев забравил Съветската армия, Си Цзинпин едва не паднал

В изявлението си по време на пленарната сесия на Икономическия конгрес в Санкт Петербург, българският президент Румен Радев благодари на Русия, че е освободила страната му от турците. Но не сподели и дума, че Съветския съюз е освободил България от фашизма. Това написа уеб страницата Рамблер.
" Видният жител на Санкт Петербург проф. Дмитрий Лихачов назова моята татковина страна с дух, която е дала на Русия книжовност. От нашите земи към Русия е тръгнала и християнската религия, както и църковно-славянския език ", е споделил още българския президент. Той загатва още Освобождението през 1878 година, както и починалите съветски войни за свободата на България. Но напълно не помни по какъв начин през 1944 година Съветската войска освободи страната му от фашистите. Нещо повече, той подсети, че Съветския съюз от дълго време не съществува. И добави: " Преди седемдесет години България бе първата страна в света, която признава Китайската национална република и откри с нея дипломатически връзки. Всъщност първи я признава Съюз на съветските социалистически републики, само че тъй като такава страна към този момент не съществува, значи България може да бъде приета като първа признала тази страна “.

И други съветски медии считат, че е неуважително от страна на българския държавен глава да приказва по този метод и да не регистрира „ втората независимост “, която ни е извоювала Червената войска.

Припомня се също, че по време на срещата сред тримата президенти – на Русия Владимир Путин, на Китай - Си Цзинпин и на България – Румен Раден, президентът на КНР се спънал и едвам не паднал. Спасила го единствено светкавичната интервенция на защитата.

Разговорът сред тримата се организира по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург преди дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР