В изграждането на автомагистрала „Люлин“ е имало грешка и се

...
В изграждането на автомагистрала „Люлин“ е имало грешка и се
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: В изграждането на автомагистрала „Люлин“ е имало грешка

В построяването на автомагистрала „ Люлин “ е имало неточност и се постанова да укрепваме освен срутището на " Струма ". Това сподели ръководителят на АПИ Георги Терзийски пред публицисти, представен от организация " Фокус ".

„ Автомагистрала „ Люлин “ се постанова да укрепваме освен тук. При построяването и този склон не е бил планиран да бъде замрежен и укрепен. Освен разгърмяването на масива, той е бил с недобри решения във връзка с укрепването. В построяването тогава има неточност и се постанова да укрепваме освен тук “, акцентира той.

Терзийски изясни, че след огледа е осъществено главно обрушване на сектора, който беше обиден от сриването, след което е била инсталирана нова мрежа със съответни въжета, които да държат ската и да предотвратяват нови сривания. Директорът на АПИ благодари на алпинистите и на чиновниците от „ Автомагистрали “ за усърдната работа при неприятни метеорологични условия.

" В момента е затворен пътя II – 16 в Искърското дефиле. Там също се работи извънредно интензивно без спиране в светлата част на деня без значение от недобрите метеорологични условия. Като упоритостта е оптимално бързо да отворим сектора, само че откакто се убедим, че всичко ще бъде безвредно. Утре се продължава със комплицираното обрушване на региона до срутището ", сподели той.

„ Екипите на всички регионални пътни ръководства дружно с поддържащите компании правят денонощни обходи на всички рискови сектори. Ако бъде открит риск от падащи камъни, секторът ще бъде означен, ще бъде лимитирано придвижването, даже ще се стига до затваряне, с цел да стартират незабавно действия по обрушване и подсилване на съответния регион ", акцентира Терзийски.

" Днес се обърнахме към научната общественост, специалисти в региона на свлачищата и срутищата от висшите строителни учебни заведения и Българска академия на науките, за да употребяваме тяхната експертиза, с цел да можем още по-успешно да правим оценка и разбор на рисковите срутища, тъй че в действителност да действаме превантивно, с цел да предотвратим сривания и това да бъдат наранени коли и хора ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР