В изблик на ругатни Илон Мъск се нахвърли върху рекламодателите,

...
В изблик на ругатни Илон Мъск се нахвърли върху рекламодателите,
Коментари Харесай

Илон Мъск започна профанна атака срещу рекламодатели в X

В изблик на хули Илон Мъск се нахвърли върху рекламодателите , които са напуснали X , като предизвести, че те ще унищожат платформата за обществени медии, предава „ BBC “.

По време на събитие в Ню Йорк той упрекна фирмите, които се причислиха към рекламния протест на уеб страницата , прочут преди като Twitter, че се пробват да го изнудват.

„ Идете си сами “ , сподели милиардерът в изявление.

Някои компании стопираха рекламата си в X на фона на опасения за антисемитизъм , в това число и обява от самия Мъск. В сряда шефът на Tesla и SpaceX се извини за този пост, като съобщи, че това е може би „ най-глупавото “ нещо, което в миналото е споделял онлайн. Но точно неговият отговор на въпрос за протеста на рекламата от страна на компании, измежду които Disney, Apple и Comcast, провокира неспокойствие на срещата на водачите от света на бизнеса, политиката и културата .

„ Не желая те да популяризират “ , акцентира Мъск на срещата на върха DealBook на „ New York Times “ и посочи:

„ Ако някой желае да ме изнудва с реклама или пари, да си върви самичък. “

И се провикна:

„ Отидете си. Оправяйте се. Сами. Ясно ли е това? Ей, Боб, в случай че си в публиката, тъкмо по този начин се усещам и аз. “

Той явно имаше поради основния изпълнителен шеф на Disney Боб Игър , който приказва на срещата на върха по-рано денем. В стаята с Мъск беше и Линда Якарино , основният изпълнителен шеф на X, на която е предоставено да се опита да върне рекламодателите в платформата .

Мъск също по този начин съобщи, че рекламодателите могат да унищожат X .

„ Това, което ще направи този рекламен протест, е да убие компанията “ , безапелационен беше той и добави:

„ Целият свят ще знае, че тези рекламодатели са умъртвили компанията, и ние ще документираме това в огромни детайлности. “

Оттогава Якарино показа още веднъж това, което назова негово „ искрено изявление “, добавяйки своята позиция за рекламата, описвайки обстановката със следния апел:

„ X стои на неповторима и невероятна пресечна точка на Свободното слово и Главната улица – а общността на X е мощна и е тук, с цел да ви посрещне. “

Мъск е на посещаване в Израел , откакто предишния месец се оказа, че персонално е подкрепил антисемитска тайна доктрина. В сряда той съобщи:

„ Съжалявам за този туит… това може би е безусловно най-лошата и глупава обява, която в миналото съм писал. “

Бойкотът обаче не е обвързван единствено с този пост. Много рекламодатели към този момент са решили да похарчат парите си другаде. В изявление за “BBC ” през април Мъск съобщи, че съвсем всички от тях (рекламодателите) или са се върнали, или ще се върнат . Три месеца по-късно той призна в обява в X, че приходите от реклама са намалели с 50% . Това беше преди отчета на демократичната група за напън Media Matters, която твърдеше, че е разкрила доказателства, че някои реклами са били сложени до нацистко наличие .

X декларира, че отчетът на групата е „ изопачил действителните усещания на потребителите на X “ , с цел да „ подкопае свободата на словото и да заблуди рекламодателите “ . X е подала правосъден иск против Media Matters.

Трудно е да се види по какъв начин мненията на Мъск ще върнат рекламодателите назад. Компанията е мощно подвластна от техните пари. Също по този начин не е ясно каква част от приходите на X сега идват от реклами, защото тя към този момент е частна компания и не разгласява тримесечни доклади. Едно обаче е ясно – преди Мъск да поеме компанията, рекламите съставляваха към 90% от приходите на Twitter .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР