В ивицата Газа не е в сила прекратяването на огъня,

...
В ивицата Газа не е в сила прекратяването на огъня,
Коментари Харесай

Нетаняху категоричен: Няма прекратяване на огъня по Хамас! Иран: Това ще отвори нови фронтове

В линията Газа не е в действие прекратяването на огъня, оповестено по-рано от международните организации. Това изказване направи кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в последните минути, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В момента няма преустановяване на огъня или помирение с филантропични цели в линията Газа в подмяна на разрешаване на евакуация на непознати жители “, гласи известие, оповестено на страницата на офиса на Нетаняху в обществената мрежа " X ".

По-рано международните организации оповестиха, че задачата на прекратяването на огъня ще е Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа да бъде отворен до 17:00 българско време през днешния ден, а филантропичната помощ от египетската страна на границата да стигне до Газа.

 

Междувременно Иран заяви, че провеждането на сухопътна интервенция на Израелските отбранителни сили в Ивицата Газа ще бъде " алена линия " за Техеран и сходно развиване на обстановката рискува " отваряне на нови фронтове “ в спора, предизвести пред РИА Новости Ебрахим Азизи, първи заместник-ръководител на иранската парламентарна комисия по национална сигурност и външна политика.

" Израел би трябвало да осъзнае, че нахлуването в Ивицата Газа е " алена линия ", че Палестина чака Израел да направи тази неточност. Ако израелският режим предприеме сходна стъпка и не спре ракетните офанзиви против Ивицата Газа, той ще би трябвало да чака появяването на нови фронтове за битка против него, а освен един, както в този момент ", съобщи събеседникът на организацията.

По думите му палестинският фронт на съпротивата " на процедура няма граници " и където и да го срещне Израел, " сигурно ще бъде нападнат от него ".

Азизи добави, че борбата на няколко фронта " може да докара до рухването на израелската мощност и държавност ".

По-рано непрекъснатата задача на Техеран в Организация на обединените нации съобщи пред РИА Новости, че иранската войска няма да влезе в борба при израелската сухопътна интервенция в Ивицата Газа, в случай че територията на близкоизточната република не бъде атакувана, напомня " Фокус ".

В същото време новинарският портал Axios, базирайки се на източници, заяви, че Иран е изпратил известие до Израел по дипломатически канали, че не желае арабско-израелският спор да се трансформира в районна война, само че ще бъде заставен да се намеси, в случай че еврейската страна предприеме нахлуване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР