В Италия цената за литър бензин достига до 2 евро

...
В Италия цената за литър бензин достига до 2 евро
Коментари Харесай

Опашки на бензиностанциите във Ватикана: Граждани на Рим се редят за евтино гориво

В Италия цената за литър бензин доближава до 2 евро и заради тази причина в Рим избират да зареждат на бензиностанциите на Ватикана, предава " Хоризонт ". 

Според локалните медии в последно време опашките на бензиностанциите на Ватикана са нарастнали доста. 

Най-големи са те от двете страни на пътя към хълма Джаниколо където е една от тях. Общо те са 5, две от които са измежду стените на Папската страна, а останалите три отвън нея. На тях автомобилните горива са с към 0,30 евро по-евтини в сравнение с италианските бензиностанции. На ватиканските обаче, може да зареждат единствено притежатели на специфични карти.

Това са чиновници на Светия трон и техните родственици, като всяко домакинство е с право да записва единствено две коли. Право да зареждат имат и имащите търговски и други връзки с Ватикана.

Преди години бензинът там струваше даже на половина, в сравнение с в Рим, само че след  споразумение сред Италия и Ватикана, разликата бе понижена, с цел да се избегне несъразмерната конкуренция.

В Италия на цената на автомобилните горива, която през август набъбна, тежат най-вече акцизите. За момента държавното управление не планува да ги понижи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР