В Италия продължава обработването на резултатите от проведените в неделя

...
В Италия продължава обработването на резултатите от проведените в неделя
Коментари Харесай

Очертават се трудни преговори за съставяне на кабинет в Италия

В Италия продължава обработването на резултатите от извършените в неделя избори, приключили без образуване на парламентарно болшинство за нито една партия или коалиция, оповестява БНР.

Бившият министър председател Силвио Берлускони организира диалог с водача на евроскептичната партия " Лига " Матео Салвини, по време на който Берлускони удостовери готовността си за сформиране на ръководеща десноцентристка коалиция.

Десноцентристкият съюз, в който влизат Лигата, партията " Форца Италия " на Берлускони и още две по-малки обединения, както и популисткото придвижване " Пет звезди " получиха най-вече гласове на изборите.

Преговорите за сформиране на ръководеща коалиция обаче се обрисуват като доста комплицирани, изключително след решението на Демократическата партия да остане в съпротива. Така съставянето на коалиция без присъединяване на " Пет звезди " или на крайнодесни обединения е невероятно, считат анализатори.

Междувременно водачът на италианската Демократическа партия Матео Ренци разгласи предходната вечер, че подава оставка след нейното проваляне на изборите. " Директива за птиците загуби недвусмислено изборите и " е явно при тези условия, че аз напущам управлението на партията ", сподели Ренци, представен от Франс прес. Бившият италиански министър председател съобщи, че няма да се кандидатира на идващия конгрес на левоцентристката групировка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР