В Италия не само къщите се продават на символични цени.

...
В Италия не само къщите се продават на символични цени.
Коментари Харесай

Нова печеливша схема на пазара на имоти

В Италия освен къщите се продават на алегорични цени. Списъкът с начинания за избавяне на селата от вътрешността на страната е запълнен с нова скица. Община Педемонте в провинция Виченца започва самодейност за наемане на жилища за 1 EUR дневно, с цел да притегли нови жители.

Педемонте е селце с към 700 поданици във Вал д'Астико, което през последните години страда от последователното обезлюдяване, особено за доста италиански села във всички географски ширини.

Поради тази причина кметът Роберто Карота взема решение да ангажира " квартални взаимни фондове " за закупуване на постройката, която ще бъде ремонтирана и отдадена чартърен с понижен наем, с цел да притегли млади фамилии.

Скоро на уеб страницата на община Педемонте ще бъде оповестена публикация за фамилии, които се интересуват от наемане на жилища за 1 EUR дневно. По-специално към този момент са отпуснати 500 000 EUR, към които ще бъдат добавени още 150 000 EUR за битка с демографския спад.

Каква е схемата? Община Педемонте купува изоставена постройка, в която след ремонт и преустрояване ще могат да се получат 4-5 жилището, същите, които ще се отдават чартърен за 1 EUR дневно.

Целта е да се привлекат нови млади фамилии в Педемонте, като се даде приоритет на фамилиите с деца, с цел да могат учебните заведения да останат отворени и да се поддържат главните услуги за жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР