В италианската Серия А за първи път жена ще ръководи

...
В италианската Серия А за първи път жена ще ръководи
Коментари Харесай

Историческо: За първи път жена ще ръководи мач от Серия А през уикенда

В италианската Серия А за първи път жена ще управлява мач, откакто Съдийската комисия на локалната футболна федерация (АИА) удостовери, че Мария Соле Фериери Капути е получила наряд за дуел този уикенд.

През юли Фериери Капути бе издигната до висшия футболен ешелон на страната, като съгласно медиите на Ботуша тя ще свири конфликта на Сасуоло и Салернитана в неделя следобяд.

„ Това не е остарял ден, много прочувствен съм “, сподели президентът на АИА Алфредо Тренталанге. Говорейки на конференция в Рим, той не удостовери кой мач ще управлява Фериери Капути.

„ Мария Соле ще направи дебюта си в Серия А на напълно състезателен принцип…не раздаваме привилегии, Мария Соле си извоюва това право. Това е триумф за целия съдийски бранш “, добави Тренталанге.

Фериери Капути управлява мачове в третото равнище на италианския футбол – Серия С, предишния сезон, само че към този момент има един дуел с отбор от Серия А зад тила си, когато Каляри се изправи против Читадела за Купата на Италия предходната година.

31-годишната реферка управлява и срещата на Читадела от Серия Б със СПАЛ два месеца преди този момент.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР