В историята редица кралски семейства и държавници са били замесвани

...
В историята редица кралски семейства и държавници са били замесвани
Коментари Харесай

10 кралски секс скандала

В историята редица кралски фамилии и държавници са били замесвани в кавги, някои от които водят до бележещи личността последици.

В кралските дворове любовта и сексът са били освен това от усеща и актове… Те се трансформират от клюки и злословия в политически ходове, които поставят леке върху цели династии.

Днес ще отворим учебниците по история, с цел да проследим тъкмо тези кавги, подбудени от плътните удоволствия и мощните усеща.

1. Кралица Виктория

Кралица Виктория е един от най-известните английски владетели и точно по тази причина се появяват клюки за любовния ѝ живот. През 1840 година кралицата се омъжва за принц Алберт. Те се радват на любящ брак, от който се раждат девет деца. През 1861 година Алберт умира, което съкрушава кралицата и тя стартира да се появява обществено все по-рядко. Тя стартира да прекарва огромна част от времето си в една от своите резиденции в Шотландия, където прислужник на име Джон Браун бързо се трансформира в неин любим. Близостта сред Джон и Виктория е забележима, само че историци оспорват дали двамата са имали връзка. Някои споделят, че връзката им е просто мит, до момента в който други считат, че двамата даже са се оженили скрито.

2. Джеймс I

Джеймс I от династията на Стюартите унаследява британския престол след гибелта на Елизабет I. Сексуалните желания на краля евентуално през днешния ден биха били разказани като би- или хомосексуални, защото той е имал интимни връзки с няколко мъже. Въпреки това е женен за датската принцеса Анна, от която има седем деца.


3. Тиберий

Римските императори са придружени от най-различни легенди и клюки за тяхната персона и дейности. Историята не може да потвърди сигурно дали множеството от тези клюки са правилни, защото Тиберий е имал доста врагове, които целеустремено са разпространявали истории, с които да извърнат общността против него. Казват, че когато бил във вилата си на остров Капри, се занимавал с най-нечестивите полови дейности – освен с мъже и дами, само че даже и с деца и бебета.

4. Аферата Котзе

Вилхелм II, последният немски кайзер и крал на Прусия, бил спорен още от раждането – бил доста враждебен, недодялан и некултурен. Именно този му характер въвлича Европа в Първата международна война, само че неговата сестра Шарлота не била по-добра от него и има сведения, че е забъркана в огромен скандал, обвързван с подчинените на нейния брат. Германският двор по това време обичал половите занимания като оргии и замяна на сътрудници. Организирали се най-различни секс празненства. Именно поради тези празненства избухва аферата Котзе, в която тайнствен мъж стартира да изнудва и заплашва аристокрацията, която посещава тези празненства. Заподозрян в изнудването е мъж на име Котзе, само че по-късно излиза наяве, че заканите са били изпращани от жена, за която има съмнения да е принцесата. Тази спекулация оставя диря върху нейната известност, въпреки нищо да не е било потвърдено.

 10 кралски секс абсурда

5. Кралица Анна

По време на нейното детство кралица Анна се сприятелява със Сара Дженингс, която историците разказват като нейната диаметралност. Сара била красива, уверена, с изострен език, до момента в който Анна била инатлива и постоянно търсила утвърждението и любовта на другите. Анна се възхищавала на приятелката си Сара. Когато през 1708 година принц Джордж, брачният партньор на Анна, умира, кралицата се сприятелява с братовчедката на Сара – момиче на име Абигейл. Абигейл и кралицата стават доста близки, което не се харесва на приятелката ѝ от детството и по този начин Сара пуска слуха, че братовчедка ѝ и кралицата са в полови взаимоотношения.

6. Кралица Елизабет I

Известна като „ кралицата дева “ поради решението ѝ да одобри безбрачие, Елизабет I в действителност в никакъв случай не се омъжва, само че това не стопира слуховете за нейния любовен живот. Твърди се, че е имала връзка с Робърт Дъдли, граф на Лестър. Елизабет и Робърт били другари от детство. Когато тя станала кралица, го наградила за лоялността му, като го направила главнокомандващ на конната войска. Двамата се сближават от ден на ден и прекарват доста време уединено. Идеята за брак става по-реална, само че единственият проблем е, че Робърт е към този момент женен за Ейми Росбарт. Съпругата му мистериозно умира, две години откакто Елизабет поема властта, като пада по стълбите. Някои историци клонят към самоубийство, само че фактът, че Робърт подрежда на прислужниците му да изоставен къщата в нощта на убийството на Ейми са положително доказателство за тенденциозен скрит план от Робърт и кралицата.


7. Докторът на крал Кристиан VII

Каролайн Матилда има къс живот, белязан от кавги и нещастия. През 1766 година, когато е едвам на 15 години, тя става новата кралица на Дания и Норвегия, като се омъжва за братовчед си – крал Кристиан VII. Това бил безлюбовен брак. Кралят се отнасял студено с Каролайн и най-вероятно е имал някакво ментално заболяване. За да облекчи положението си, Кристиан се обръща за помощ към немския лекар Йохан Фридрих Струензе, който става непосредствен както с краля, по този начин и с кралицата. Той даже поема ръководството за прочут интервал от време. Между доктора и кралицата се разпалва спекулация, а за нейното второ дете – принцеса Луиза Август, историците са уверени, че е щерка на доктора, а не на краля. Аферата им обаче бива разкрита, двамата са упрекнати в прелюбодейство. Струензе е екзекутиран, а Каролайн е прогонена от страната.

8. Бурният любовен живот на принцеса Маргарет

Принцеса Маргарет, сестрата на кралица Елизабет II, била свободна да преследва пристрастеностите и желанията си по метод, по който на сестра ѝ в никакъв случай не би било разрешено. Маргарет завързва спекулация с женения Питър Таунсенд. През 1952 година той се развежда и желае ръката на Маргарет, само че абсурдът в медийното пространство е прекомерно огромен, с цел да издържи романсът им. През 1960 година Маргарет се омъжва за Антъни Амрстронг-Джоунс, само че двойката се развежда заради невярност и на двете страни.

 10 кралски секс абсурда

9. Харемът на Ибрахим I

Ибрахим I е султан от Османската империя и бил последният правоприемник от неговата линия. Неговите последователи се заели със задачата да концентрират султана върху основаването на поколение, с цел да продължи рода. Усилията им наподобява достигнали краен резултат, защото Ибрахим I се пристрастил към секса. Неговите афери и оргии шокирали цялата империя, а слуховете настояват, че „ Ибрахим Лудия “, както го наричали, имал харем от цели 280 дами.

10. Принцът и абсурдът на „ Кливланд Стрийт “

Синът на Едуард VII и Александра Датска – принц Албърт Виктор, е един от забърканите в така наречен „ Скандал на Кливланд Стрийт “ (Clevealand Street Scandal). Tой избухва през 1889 година, когато полицията разкрива хомосексуален бардак на улица Кливланд в Лондон. По това време половите актове сред мъже са неразрешени във Англия и клиентите на обществения дом са подложени на преследвания. Правителството е упрекнато в прикриване на абсурда, с цел да отбрани имената на аристократите, които посещавали дома, измежду които се спряга и името на принца.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР