В историята на българския парламент винаги са се давали имунитетите,

...
В историята на българския парламент винаги са се давали имунитетите,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма да дадем на Гешев имунитета на нито един депутат от този парламент


В историята на българския парламент постоянно са се давали имунитетите, само че сега вършим тежка и многозначима правосъдна промяна, която явно разбуди пристрастеностите в прокуратурата. Докато не завърши тази промяна, няма да подкрепим свалянето на имунитета на който и да е в Народното събрание. Това каза Даниел Митов от ГЕРБ на ексклузивен брифинг в партията.

Прокуратурата е упреквана, че държи избрани каузи на трупчета, с цел да ги употребява в миг, в който се взимат тежки политически решения, с цел да повлияят на политиците. Минал съм по този път, знам какво е. Затова ГЕРБ взе изрично решение, че ние няма да подкрепим снемането на чийто и да е имунитет от която и да е група в Народното събрание в миг на тежка правосъдна промяна “, съобщи изрично Митов.

Още през 2013 година ни натискаха и тъй като не се поддавахме, през днешния ден възобновяват това дело от кабинета „ Орешарски “ с дело, което заставам на трупчета в продължение на 9 години. Това дело е формирано, с цел да ме притискат, каза и Делян Добрев, чийто имунитет през днешния ден бе пожелан от Софийска градска прокуратура.

Това е бутафория за политическа принуда. Имаше 20 страници претекстове за какво няма закононарушение. Това същото нещо възобновяват, тъй като не могат да измислят друго. След 9 години възобновяват остарялата гозба, с цел да ме тормозят. Това идва след изявлението на Гешев, че ще се саморазправи с „ политическия отпадък “. Саморазправата стартира с мен, прокуратурата е наказателен орган “, добави Добрев.

В претекстовете на СГП се показва, че той е направил на гърба на НЕК.

Томислав Дончев също съобщи, че не трябва да се разрешават произволи по повод активността на прокуратурата и ГЕРБ няма да поддържа вземането на имунитети на депутати. Деница Сачева дефинира днешния случай с Добрев като опит за въздействие с нечестни средства. „ Някой се пробва да въздейства на решенията на депутати за да не се организира правосъдна промяна, употребяват се каузи на трупчета и безконечни обвинени “, съобщи Сачева.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР