“В историята на България няма такова нещо – премиерът да

...
“В историята на България няма такова нещо – премиерът да
Коментари Харесай

Петков: В историята на България няма такова нещо – премиерът да подаде оставка заради обещание

“В историята на България няма такова нещо – министър председателят да подаде оставка поради заричане. Обещанието бе към българския народ. Промяната стартира и ще продължи. Властта за нас не е цел, а средство ”, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по време на дебатите по оставката на министър-председателя.
“Преди 9 месеца обещахме, че ще подадем оставка и Денков я подаде ”, съобщи Петков от парламентарната естрада.

Той изброи целите, които са изпълнени от кабинета до момента.

“Имаме Шенген по въздух и вода, както и заричане за сухопътен Шенген. Разследването на основния прокурор към този момент е реалност. Антикорупционният закон – признат. Бюджет с 3% недостиг – признат, опазване на българското Черноморие – факт. Единствените промени, които са необратими са тези, които трансформират страховете на българския народ ”, безапелационен е Петков.

Според него народът чака министър председателят да е просветен, проевропейски, уравновесен.

“Сега остава смяната да продължи – самостоятелни регулатори, да няма джуджета и нотариуси, самостоятелни медии, чакат службите в действителност да се борят за сигурността. Ние ще продължим да се борим за тези неща ”, добави Кирил Петков.

Въпреки саботажите и офанзивите сме подготвени да продължим напред. Оставката ми е осъществяване на стихотворец ангажимент, съобщи по-рано Николай Денков от парламентарната естрада.

Премиерът напомни изказването си от вторник вечер, с което разгласи, че в внесъл в Народното събрание оставката си. Той показа пред депутатите разбивка на свършеното за последните 9 месеца.
Предстои Народното събрание да гласоподава в зала оставката. В претекстовете е записано, че кабинетът в оставка ще продължи да извършва функционалностите си до избиране на ново държавно управление и ще обезпечи последователност, заявява Николай Денков.

Нека да успокоя българските жители държавното управление ще продължи да извършва служебните си отговорности и да работи както и досега за значимите цели на хората – повишение на приходите, основаване на устойчива бизнес реда, уточни Денков.

Източник – БГНЕС

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР