В историята на България няма примери като този - премиер

...
В историята на България няма примери като този - премиер
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма друг премиер, който да е подал оставка, защото е обещал

" В историята на България няма образци като този - министър председател да си дава оставката, тъй като си е дал обещанието. Но той не даде обещанието единствено пред вас, а пред целия български народ. Властта за нас не е последна цел, а средство за смяна и до момента в който тази смяна се случва, ние ще бъдем тук и ще движим напред " - това сподели съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков по време на дебатите за оставката на кабинета.

Той още веднъж похвали държавното управление и болшинството за конституционните промени, приемането ни в Шенген, признатия антикорупционен закон, бюджета с недостиг 3%, измененията в закона за запазване на Черноморието. Иначе още веднъж се разгласи за самостоятелни регулатори, обективни цени на тока и газа, самостоятелни медии, да няма повече " джуджета " и " нотариуси ", прокурорите да следват публичния интерес, а службите да работят за сигурността на всеки български жител.

" Колеги, за ваше персонално страдание, тези упования към този момент са във всички български гласоподаватели, и който и да желае да ръководи тази страна, би трябвало да съблюдава тези упования. Така че простотията, зависимостта от други страни, подвикванията, наглите изявления не са към този момент част от упованията на българския народ ", обърна се Петков към опозицията и ги предизвести: " Това ще ви маргинализира още повече ".

През цялото време изявлението на Петков бе прекъсвано поради подвиквания от опозицията от банките. Това бе и първото изявление на представител на болшинството, откакто към този момент час и половина се чува гласа само на
опозицията.

Изказването му провокира нова вълна от нападки от опозицията.

Станислав Балабанов от " ИТН " му отговори, че хората единствено чакат да си вървят.

" Господин Петков, обстановката е доста елементарна. За злощастие, вие изглеждате като обстановката ", сподели той.

Намеси и честванията на Шипка на 3 март: " Вие не отидохте, тъй като, в случай че бяхте отишли, щяхте отново да ядете пердах със снежни топки. Така наподобява позицията на българското общество. Ясно е, че няма сняг, щяха да ви бият по различен метод сигурно ". Преди две години на 3 март, когато Петков бе министър председател, той бе уцелен със снежни топки на националния празник.

От името на Българска социалистическа партия Георги Свиленски се върна към изявлението му, че България не е имала различен подобен министър председател: " Прав сте, няма подобен министър председател в българската история, който пред българските жители да е обещавал едно, а на процедура да съобщи ползите на българските жители, които желаеха смяната в България. Онези хиляди, които стачкуваха на площадите и разчитаха на вас като млада партия, интелигентни и образовани момчета ".

" Даже и царя, когато пристигна в България да смени модела " Костов ", даде обещание 800 дни - даде по-голям небосвод. И той излъга българските жители. Вие го направихте единствено за 9 месеца и би трябвало да си го признаете и извините на българските жители ".
ТЕМА преди 19 минути 783 преди 1 час 626 преди 2 часа 862
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР