В историческата местност “Оборище над Панагюрище се проведе национален събор

...
В историческата местност “Оборище над Панагюрище се проведе национален събор
Коментари Харесай

В местността Оборище отбелязаха 147 г. от Априлското въстание

В историческата околност “Оборище ” над Панагюрище се организира народен събор поклонение във връзка 147-та годишнина от Априлското въстание.



На това историческо място през 1876 година се събират водачите на четирите революционни комитета и дефинират датата, на която да избухне всенародното въстание.



Днес, 147 години по-късно, десетки поданици от Панагюрище и посетители от цялата страна се събраха, с цел да отдадат своята респект към революционерите.



По време на честването ръководителят на Народното събрание Росен Желязков акцентира, че " Оборище " не е място за дълги слова, а място за поклонение. По думите му " днешният ден е време за памет, а не за тържествени слова ". Желязков посочи, че за делегатите на Оборище решението за оповестяване на Априлското въстание е осъзната всеотдайност.



" Аз, като депутат, изпитвам известно стеснение, тъй като от дълго време забравихме, че народните представители не са просто избраници, а са определени да носят отговорност и да извършват заръките на тези, които са ги проводили на виновното място ", сподели още ръководителят на Народното събрание.





Автор и фотоси: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР