В истински снежен капан попаднаха петима души във Врачанския балкан.

...
В истински снежен капан попаднаха петима души във Врачанския балкан.
Коментари Харесай

Блокираните хора край пещера Леденика са спасени

В същински снежен капан попаднаха петима души във Врачанския балкан. Те останаха в плен на снега повече от 32 часа. Наложи се с тежка верижна техника да бъдат пробивани двуметрови преспи и безусловно към хората да бъде прокопан проход, с цел да бъдат освободени от снега, затрупал Информационния център пред пещерата „ Леденика”, съобщи

„ Всичко стана доста бързо. Нямаше суматоха. Имахме вода и храна. Още през вчерашния ден разбрахме, че няма да можем да преминем през снега и ще останем в капан”, описа Петър Иванов.

„ Изпратихме бус, с цел да смъкна хората. И различен път ни си е случвало сходно нещо. По пътя имаше закъсали камиони и се забавихме. На разклона за „ Леденика” стана ясно, че бусът няма да може да се изкачи поради многото сняг. Разчитахме на това, че сутринта почистващата компания ще се оправи със снега. За страдание обаче вятърът се беше усилил”, сподели Кирил Кирков, шеф на общинско дружество " Спорт и туризъм ".

„ След като получихме сигнал, отидохме и видяхме какво е ситуацията и преценихме каква техника ни би трябвало, с цел да спасим хората”, изясни Тодор Гоцев, шеф на РСПБЗН – Враца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР