В истински празник за малки и големи се превърна откриването

...
В истински празник за малки и големи се превърна откриването
Коментари Харесай

Обновиха детската площадка в Караманово

В същински празник за дребни и огромни се трансформира откриването на обновената детска площадка в Караманово

За да споделят страстите на малчуганите от ДГ „ Радост “ пристигнаха кметът на Община Ценово доктор Петър Петров и неговият заместител Ваня Игнатова. Сред гостите беше и районният координатор на стратегия „ Ромакт “ Ивелин Топалов. В двора на детската градина се събраха и доста родители, които деликатно следиха по какъв начин играят и се веселят децата им.

Обновяването на детския ъгъл за игра навън се извърши по план „ Ромакт “ от Програмата на Съвета на Европа. За децата са обезпечени нови уреди за игри и занимания. На повърхност от 110 квадратни метра е сменена настилката с плочи с ударопоглъщащо покритие. По този метод се обезпечават изцяло безвредни условия за игра на подрастващите. Ремонтните действия са на стойност за повече от 12 000 лв.. По линия на европейското финансиране е обезпечена сумата от 5000 евро, а останалите средства са дофинансирани от бюджета на община Ценово. „ Осигуряване на подкрепяща среда за по-успешна интеграция и социализация на децата от ромската общественост в село Караманово “ е третият план, който се осъществя за по-малко от две години в община Ценово със съдействието на „ Ромакт “.

„ Всяко ново нещо, даже и малко, е хубаво и добре пристигнало. Важното е нещата да се случват и в по-малките обитаеми места. За всеки от нас е ясно, че всяка самодейност стартира от дребните стъпки. Ще се радваме децата да порастват като почтени и възпитани жители, а като пораснат да се върнат още веднъж в родните си места “, пожела доктор Петров при откриването на детската площадка.

С решение на Общинския съвет в Ценово от три години детските градини на територията на общината са безвъзмездни. Помещенията в ДГ „ Радост “ в Караманово са напълно реновирани и обзаведени със средства от общинския бюджет през предходната година. Почти всички малчугани от селото към този момент обхванати и посещават заниманията в детското заведение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР