В истински празник за любителите на спорта и на силните

...
В истински празник за любителите на спорта и на силните
Коментари Харесай

Боряна Калейн и ансамбълът на България загряха в Бургас за Световното по художествена гимнастика

В същински празник за феновете на спорта и на мощните страсти се трансформира следващото издание на Международния шампионат по художествена гимнастика за приз „ Жулиета Шишманова “.

Организатор беше клуб „ Черноморец “ с поддръжката на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас.

Турнирът в зала „ Младост “ послужи и като една от генералните подготовки на националните тимове за дами самостоятелно и отбор, които ще вземат участие на Световното състезание в столичната зала „ Арена Армеец “ от 14 до 18 септември.

Топ грацията ни Боряна Калейн и Стилияна Николова, както и ансамбълът, изиграха демонстративни съчетания. Техните вдъхновяващи осъществявания взривиха публиката в зала „ Младост “.

Бургас още веднъж има своя представителка на супер равнище. Женина Трашлиева е част от ансамбъла на България, който отново ще спори за оценките.

Женина наследява в тима олимпийската шампионка от Токио 2020 Стефани Кирякова.

На публична гала по време на шампионата „ Ж. Шишманова “ във връзка 70-годишния празник на Българската федерация по художествена гимнастика бяха отличени някогашни гимнастички, треньорки, ръководители и деятели. Сред тях е и кметът на Община Бургас Димитър Николов, който ще получи влиятелната премия на 6 декември на празника на града Никулден.

Президентката на родната федерация Илияна Раева връчи плакетите в зала „ Младост “ на Красимир Стойчев- зам.-кмет „ Бюджет и финанси “, Веселина Деведжиева-началник отдел „ Спорт “ и на останалите удостоени с високото отличие, поради техния голям принос за развиването на художествената гимнастика в България.

В тазгодишното издание на шампионата за приз „ Жулиета Шишманова “ преди всичко в самостоятелното класиране при девойките старша възраст се подреди Александра Шалуева от Семеен кодекс „ Грация “- Варна, а при дамите победи Магдалена Генчева от Семеен кодекс „ Берое “- Стара Загора.

При ансамблите за девойки младша възраст най-вече първи места окупираха младите очаквания от „ Черноморец “. В тройката попаднаха и грациите от другия бургаски клуб – „ Олимпия “.

В класирането за девойки старша възраст – ансамбли в А категория първи се подреди съставът на „ Олимпия “, следван от „ Елит “ и „ Черноморец “. Женската ранглиста оглави „ Елит “, пред „ Черноморец “.

Текст: Велизар Маджаров
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР