В истински празник на любовта, хармонията, българщината и доброто настроение

...
В истински празник на любовта, хармонията, българщината и доброто настроение
Коментари Харесай

Стотици пяха и танцуваха на Коледния концерт на Община Мездра

В същински празник на любовта, хармонията, българщината и положителното въодушевление се трансформира Коледният концерт на Община Мездра. Стотици поданици и посетители извършиха централния площад „ България”, с цел да се насладят на невероятните осъществявания на Сдружение „ Ново потомство на талантите” с началник Тони Яшова и Танцова групировка по съвременни и хип хоп танци „ Keep It Real”, с началник Елеонора Бутакова. Водещ и гост-изпълнител на празничния концерт бе шоуменът и артист Драгомир Драганов.
В първата част на Коледния концерт участваха групите: „ Baby Wings”, „ Little Wings” и „ Wings” от Сдруждние „ Ново потомство на талантите”. Първата група е основана преди 7 години и оттогава нейните пораснали ученици са оформили сегашните 3 групи, които са разграничени по възраст. „ Baby Wings” е образувана от деца в предучилищна възраст. В „ Little Wings” вземат участие възпитаници от IV до VI клас, а в „ Wings” - техни каки и батковци от VIII до XII клас. Групите постоянно вземат участие в влиятелни музикални състезания и фестивали и са носители на доста влиятелни национални и интернационалните награди.
Още първото осъществяване на песента „ Коледен сън” на дребните, само че с голям гений деца от „ Baby Wings”, стопли сърцата на публиката. Въпреки студеното време хората приветстваха и адмирираха прелестните мездренски гении.
Коледният дух се усети още по-силно на пл.”България” след осъществяването на Натали Цолова и Александър Георгиев. Техният подарък за публиката бе песента „ Един коледен момент”.
Магията на идното Рождество Христово допълниха Вокална група „ Wings”, които подариха осъществяване на песента „ Коледни звезди”.
Градусът на положителното въодушевление се повиши от осъществяванията на Танцова групировка по съвременни и хип хоп танци „ Keep It Real”, учредена през 2014г. от младата, само че амбициозна и безпределно надарена хореографка Елеонова Бутакова. В танцовата школа упражняват над 70 деца от I до XII клас, които към този момент са завоювали десетки влиятелни оценки, както на национални танцови състезания, по този начин и на интернационалната сцена. Най-големите триумфи на групировката са: I място на Международния танцов конкурс в гр.Пловдив „ Дъга от таланти”, I място на Националния танцов конкурс в гр.Димитровград „ Танцова България 2017”, V място в Международния шампионат “Dance Masters” в Скопие.
Първи на сцената се качиха дребни коледни джуджета, танцуващи с дарове. Те провокираха трогване, удивление и учудване във всички. След тях последва осъществяване на по-големите им каки, които с невероятните танцови и акробатични номера, почтено конкурираха „ златните момичета” на България. Те още веднъж провокираха аплодисментите на публиката и накараха множеството да танцува.
След осъществяванията на мездренските гении, на сцената се качи кметът на Общината. Инж. Събков регистрира, че се съблюдава обещаното при стартирането на мероприятията от празничната стратегия на Община Мездра и към този момент две седмици усмивките и положителното въодушевление съпътстват нашите съграждани.
„ Днес на нашия Коледен концерт ще прибавим още щипка към Коледната магия на Мездра, с цел да се получи ужасно въодушевление и да посрещнем Рождество Христово, както прилича - смирени, положителни и човеколюбиви.
Мили хора, уповавам се, че животът ще се отнася добре към вас. Желая ви наслада, доста благополучие, само че най-много доста обич. Весели Празници!”, сподели още инж. Събков.
Изпълненията на шоуменът и артист Драгомир Драганов бяха кулминационната точка в Коледния концерт. Известният водещ и необикновен артист зарадва мездренчани с емблематични български естрадни песни, съхранили добротата, любовта един към различен и към България през годините. На площад „ България” прозвучаха шлагери на Лили Иванова, Мария Нейкова, Дует „ Ритон” и др.Те провокираха всички да запеят и танцуват.
Едни от най - жизнерадостните бяха децата и младежите от Комплекса за обществени услуги за деца и лица с увреждания. През цялото време те скачаха, пяха, танцуваха и приветстваха. Децата и младежите разтопиха сърцето на гост-звездата и провокираха сълзи от трогване в него и публиката. Те подариха и на Драгомир Драганов прелестен коледен венец, направен от тях. Звездата им благодари, че са по този начин благи и същински и им пожела здраве, шанс и триумфи. Драгомир Драганов даде обещание на децата и младежите, че през Новата година ще им гостува в Комплекса, тъй като към този момент ги усеща като същински другари, с които желае да се види още веднъж и още веднъж да се забавляват добре.
В края на празничната стратегия изпълнителят зарадва публиката с осъществявания на 3 български хора, които накараха всички присъстващи да се заловен за ръце и да извият кръшно хоро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР