В Испания заради нов скок на заразените с Covid-19 се

...
В Испания заради нов скок на заразените с Covid-19 се
Коментари Харесай

Испания се опасява от трета вълна на covid-заразата, затяга пак мерките в три региона

В Испания поради нов скок на инфектираните с Covid-19 се стягат рестриктивните мерки в Андалусия, Мадрид и Арагон, предава БНР. Епидемиолозите в страната се притесняват от трета вълна, макар че процесът на имунизация продължава. 

Налице са и фрапантни нарушавания на възбраните, като празненството в промишлен склад в Барселона, траяло съвсем 40 часа и довело да арестуването на уредниците му. 

От през днешния ден влизат в действие ограничавания в 18 здравни области в Мадрид и пет общини в района. На повече от половин милион жители ще бъде неразрешено да излизат от домовете си с изключение на по основателни аргументи. Така общият брой на лимитираните здравни области към този момент е 28, откакто на 10 от тях бяха удължени ограниченията с още една седмица. 

Решението бе обявено от районният министър на опазването на здравето Енрике Руис Ескудеро, който изиска полицията прецизно да следи за спазването на ограниченията. Според него е прекомерно рано да се приказва за трета вълна, само че е притеснително, че към този момент има регистрирани 9 случая на английския вариант на вируса в района и още 30 други се изследват. 

В Андалусия локалното държавно управление изиска затварянето на периметъра на осем общини в Кампо де Гибралтар. Местният консултант по здравеопазването Елиас Бендодо изиска централното държавно управление да ускори здравния надзор, с цел да предотврати навлизането на новия вариант на Сovid-19 през Гибралтар в Андалусия, която към този момент има седем случая. 

Арагон пък от през днешния ден се връща към равнище 3 на паника, което включва  забрана за овакантяване на провинцията. 

Влошава се обстановката и в Кастилия и Леон, където към този момент има 220 дейни огнища. 

Според последните данни на Министерството на здравеопазването, Балеарските острови имат най-голям % на инфекции в Испания - 530 случая на 100 000 поданици. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР