В Испания започва обсъждане на номинацията на Педро Санчес за

...
В Испания започва обсъждане на номинацията на Педро Санчес за
Коментари Харесай

Испанският парламент обсъжда кандидатурата на Педро Санчес за премиер

В Испания стартира разискване на номинацията на Педро Санчес за министър-председател на страната. Испанският парламент ще заседава на четвърти, пети и седми януари. Днешният спор ще стартира с тирада на Педро Санчес и се чака да продължи до късно довечера.

За да получи избор на доверие, Педро Санчес се нуждае от безусловно болшинство или 176 гласа. Първото гласоподаване е в неделя. Ако тогава не събере нужната поддръжка, второ гласоподаване ще има във вторник.

Тогава обаче кандидатурата му може да бъде утвърдена и с нормално болшинство.

Междувременно пътят пред ново държавно управление, отпред с Педро Санчес, беше открит посредством поддръжката на Каталунската сепаратистка партия, която разполага с 13 депутати в Народното събрание.

Каталунците се споразумяха с испанските социалисти да се въздържат при гласуването в Народното събрание. Освен това двете обединения се договориха новият кабинет да стартира открит разговор за бъдещето на Каталуния.

Ким Тора, районен водач на Каталуния: Става дума за съглашение сред политически партии. Когато има ново държавно управление на Испания, държавното управление на Каталуния ще стартира диалози за изискванията на бъдещи договаряния.
Резултатите от разговора ще бъдат подложени на цивилен избор в североизточната испанска област.

Хосе Луди Абалос, министър на развиването на Испания: Консултациите не са референдум за самоопределяне. Готови сме да обсъдим всяка самодейност на масата на договарянията, само че това не значи да я приемем.
Дали Испания ще излезе от продължителната рецесия, следва да разберем. Миналата година социалистите на Педро Санчес на два пъти завоюваха парламентарните избори, само че без да съумеят да оформят болшинство и държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР