В Испания за пета поредна нощ имаше протести в различни

...
В Испания за пета поредна нощ имаше протести в различни
Коментари Харесай

Поредна нощ на протести в Испания

В Испания за пета поредна нощ имаше митинги в разнообразни градове в отбрана на рапъра Пабло Хасел, който излежава 9-месечна присъда за тласкане към тероризъм и засегнатост към Короната. Само в Барселона на демонстрациите по данни на полицията е имало над 6 хиляди души.

Размириците в Барселона започнаха към 19 часа в събота вечер на Площада на Университета, след което обикаляйки из централните улици доближиха до емблематичния бул. Passeig de Gracia, на който има 180 магазини, множеството от които на известни дизайнери. Там групи мъже с качулки, са разрушили витрините на някои от тях и са плячкосали стоката. Пред входната врата на Фондовата борса на Барселона, която се намира на същата знакова улица, е разпален голям огън, само че не са съумели да обхванат вътре.

Президентът на Асоциацията Passeig de Gracia Луис Санс упрекна политиците, които с поддръжката, оказана на Пабло Хасел и почитателите му са демотивирали полицейските елементи. Щетите се пресмятат на няколко милиона евро. 11 души са задържани за грабежи, а 9 са потърпевши при конфликтите с полицията. Има и доста изпочупени мотоциклети, паркирани на улиците.

Протести имаше и в Лейда, Тарагона, Реус, Сабадел, Жирона, Сантандер, Севиля.

В столицата Мадрид 100 души са протестирали за повторно тази седмица, обградени от полицейски елементи, с цел да не се стигне до вандализъм. Митинги в поддръжка на Хасел имаше и в Памплона, където са се събрали към 800 души, като някои от тях са хвърляли камъни по служителите на реда. Съобщава се и за потърпевш човек, прегазен от водач при опит да се блокира автомагистрала С-31.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР