В Испания вече има потвърдени 22 случая на остър детски

...
В Испания вече има потвърдени 22 случая на остър детски
Коментари Харесай

22 случая на остър детски хепатит с неизвестен произход в Испания

В Испания към този момент има доказани 22 случая на изострен детски хепатит с незнаен генезис. Според Европейския център за надзор и профилактика на болесттите (ECDC) на континента те са най-малко 102, а във Англия 163.

Случаите в Испания са повече в сравнение с в Австрия, където има два открити случая, Белгия (3), Франция (2), Германия (1), Нидерландия (6), Полша (1), Португалия (8) и Швеция (9), само че са по-малко от Италия, където случаите са 35.

11 от заболелите деца под 16-годишна възраст във Англия се нуждаят от чернодробна трансплантация, до момента в който в Испания към момента няма такива затруднения.

Според педиатрите главната евентуална причина за хепатита е Аденовирус 41, който е открит в пациентите и до момента в никакъв случай не се е свързвал с хепатита, заради което не може да става въпрос за случайност. Те приканват към успокоение, с цел да могат здравните управляващи да си свършат работата без всеобща неуравновесеност.

Според изнесените в медиите данни в международен мащаб докладваните случаи са към 450 и са регистрирани в Европа, Северна и Южна Америка и Азия. Изрично се прецизира, че " към момента не е ясно дали случаите, открити след сигнала, са част от същинско нарастване спрямо нормалната периодичност на разпространяването на хепатита при децата “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР