В Испания този уикенд се очаква нова гореща вълна, която

...
В Испания този уикенд се очаква нова гореща вълна, която
Коментари Харесай

Гореща вълна доведе 45-грасува жега в Европа

В Испания този уикенд се чака нова гореща вълна, която ще докара до 45-градусови жеги в южната част на страната. Температурите ще варират сред 5ºC и 10ºC над естествените за това време на годината и се чака това да бъдат най-горещите дни през лятото.

Постепенното повишаване на температурите, почнало още в четвъртък, ще продължи до неделя. Горещият вятър от Северна Африка ще засипе с пясък южната част на страната, прецизира БНР. В събота най-високи температури се чакат в долината на Гуадиана с 42°C, а оранжево равнище на риск се чака в Андалусия и Кастилия-Ла Манча. В неделя 45°C се чака да бъде в Източна Андалусия, а интензивните жеги ще доближат и до Канарския архипелаг, където 40°C се чака да е на остров Гран Канария. Дори в ранните утринни часове няма да бъде под 25°C градуса.

Министерството на здравеопазването предлага уязвимите групи от популацията да си останат по домовете. Според представителя на Държавната метеорологична организация Рубен дел Кампо едвам в понеделник идната седмица е допустимо да има видим спад на температурите, а във вторник, внезапното намаляване се чака да бъде усетено на територията на цялата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР