В Испания разследването Барселонагейт продължава. Полицията отказва подробности, като се

...
В Испания разследването Барселонагейт продължава. Полицията отказва подробности, като се
Коментари Харесай

Сега: Испания не казва разпитван ли е Борисов за къщата в Барселона

В Испания следствието ”Барселонагейт ” продължава. Полицията отхвърля детайлности, като се базира на следствената загадка. Тъй като производството е висящо, испанските управляващи не дадоха отговор и дали са, или дали са пратили въпроси, които да му бъдат заложени тук.
Това излиза наяве от отговорите на испанската полиция на, свързани с следствието.
 Групата за мониторинг към Екологичен потенциал пита Гешев проверява ли аудиозаписите и къщата в Барселона Групата за мониторинг към Екологичен потенциал пита Гешев проверява ли аудиозаписите и " къщата в Барселона "
" Работи ли основният прокурор по оповестената в испанските медии информация за следствие на скица за пране на пари в Барселона, за ко...
Неотдавна уеб сайтът за проверяващи репортажи един от забърканите в тази ситуация - предприемача Йордан Христов, че следствието е прекъснато. Говорителят на прокуратурата в Барселона обаче също отхвърля това.
В България също има произвеждане по случая. Преписката беше формирана в края на февруари, откакто прокуратурата се сезира сама по обявата в испанския вестник El Periódico, обвързвана с парцели и компании в Барселона, които испанските управляващи ревизират за пране на пари.
Изданието разгласява три страници следствие, в което се твърди, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и профилираното звено за битка с корупцията към испанската прокуратура проверяват дали министър председателят Бойко Борисов има отношение към " интернационална скица за пране на пари ", през която от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании - Numin Invest SL и Emma BGS SL. Двете сдружения са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева, с която Йордан Христов е сключил брак през февруари т.г., тъкмо преди обявата на El Periódico.
От българската прокуратура отхвърлят всякаква информация по случая. Според електронното деловодство на прокуратурата от 2 месеца преписката е за решение при спецпрокурор. " Наскоро испанските медии разгласиха информация за висящо следствие, за което се твърди, че свързва премиера Борисов със скица за пране на пари в Барселона. Работи ли българската прокуратура по това дело, като се има поради, че е получила сигнал за случая още през 2019 година
 Къщата в Барселона: Има ли мним брак, който да скрие следи към Борисов? Къщата в Барселона: Има ли мним брак, който да скрие следи към Борисов?
Темата " Къщата в Барселона " още веднъж изплува на дневен ред след изказвания на едно от лицата на уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ "...
Ако да - на каква фаза е следствието ", гласи един от въпросите към основния прокурор Иван Гешев следза наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права. Тази група е част от комисията ЛИБЕ на Европейския парламент. Гешев и Борисов бяха поканени за чуването на 28 август, само че и двамата изпратиха заместници и избраха да не се явят.
Испанската прокуратура бе сезирана по случая през юли 2018 година от гражданското придвижване БОЕЦ. Няколко месеца по-късно БОЕЦ сезира и каталунската полиция. След обявата на " Ел Периодико " придвижването пусна сигнали и до основния прокурор Иван Гешев, Национална агенция за приходите и Народното събрание. Сигнал в прокуратурата прати и Елена Йончева, която в този момент е евродепутат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР