В Испания от днес влязоха в сила мерки за спестяване

...
В Испания от днес влязоха в сила мерки за спестяване
Коментари Харесай

В Испания от днес влязоха в сила мерки за спестяване на електроенергия

В Испания от през днешния ден влязоха в действие ограничения за икономисване на електрическа енергия. В доста райони на страната има и ограничавания за водата, защото общият размер на водоизточниците е понижен до под 40 %, съобщи БНР.

Водните ресурси в Испания са намалели до 20 пункта под междинното ниво за последното десетилетие. Липсата на дъжд е съчетана с продължителните интервали на горещо време.

В интервала от 1 октомври предходната година до началото на август преваляванията са 447 литра на квадратен метър - с 30 % по-малко от нормалните 643 литра.

В метеорологичната организация регистрират също, че юли е бил изключително изсъхнал в цяла Испания - по-малко от 6 литра дъжд на квадратен метър вместо естествените 20.

До 35 на 100 от общия размер са спаднали запасите на питейна вода - най-ниското равнище от 10 години. Във от ден на ден райони се постановат ограничения за икономисване на вода.

Най-засегнати са самостоятелните области Андалусия и Каталуния, а също и Канарските острови.

В Испания към този момент е в действие и признатият от централното държавно управление проект за икономисване на ток с пределни правила на температурата в публични пространства и изключване на осветлението на витрините след 22 часа. Те плануват изстудяване на пространствата до 27 градуса през лятото и отопляване до най-вече 19 през зимата.

Планът беше подложен на рецензии от опозицията. От държавното управление дадоха отговор, че рестриктивните мерки са в синхрон с европейските задължения, подбудени от войната в Украйна. Освен това допускат " гъвкаво " използване, като ще има интервал на акомодация, само че след това ще влязат в действие високи санкции за несъблюдение на проекта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР