В Испания от днес маските вече не са задължителни за

...
В Испания от днес маските вече не са задължителни за
Коментари Харесай

Отпаднаха маските в градския транспорт в Испания

В Испания от през днешния ден маските към този момент не са наложителни за носене в градския превоз. Решението е на кабинета на Педро Санчес и се базира на авансово плануваната „ Пътна карта за връщане към нормалността ".

Маските ще продължат да бъдат наложителни в лечебните заведения, поликлиниките и аптеките. Живеещите в домовете за възрастни хора и обществените центрове няма да бъдат принудени да ги носят, само че обслужващият личен състав и посетителите ще бъдат задължени.

Министърът на опазването на здравето Каролина Дариас, прикани хората, които имат признаци на остро респираторно заболяване или са в контакт с уязвими хора да продължат да ги носят, тъй като това е " виновното държание ". Припомням, че от началото на пандемията от Covid-19 в Испания до момента маските бяха премахвани от приложимост поредно на стадии.

На 10 февруари предходната година отпадна задължението да се носят навън, а два месеца по-късно през април 2022 година бяха отстранени и в множеството затворени пространства като учебни заведения, заведения за хранене, кафенета, кина, магазини и търговски центрове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР