В Испания наводнения заляха югоизточния регион Мурсия. Пороите превърнаха много

...
В Испания наводнения заляха югоизточния регион Мурсия. Пороите превърнаха много
Коментари Харесай

Наводнения в Испания, спасиха блокирани в колите си хора

В Испания наводнения заляха югоизточния район Мурсия. Пороите трансфораха доста улици в реки.

Пожарникарите в Мурсия са реагирали на над 200 сигнала за произшествия, някои от тях – за хора, блокирани в колите си от ненадейно придошлите кални потоци.

Ден по-рано беше наводнено и летището в Палма де Майорка, а над 100 полета бяха анулирани.

Проливни дъждове засегнаха и огромни елементи от Чили, като нанесоха вреди на домове, наводниха пътища, прекъснаха електрозахранването и провокираха кални свлачища в жилищни региони. Природното злополучие аргументи гибелта на минимум един човек, заяви Асошиейтед прес, като се базира на управляващите, предава БТВ. 

През цялата седмица мощни стихии връхлитаха централната и южната част на Чили, като принудиха хора да изоставен домовете си, а няколко учебни заведения бяха затворени. Повече от 2 000 къщи са понесли вреди, а 60 000 са без ток.

В сряда мощните ветрове доведоха до рухването върху трактор на огромно дърво, което умъртви един човек.

Чилийските управляващи оповестиха огромна част от страната, в това число столицата Сантяго и седем от останалите 16 района, за „ зона на злополучие “. В изключително тежко засегнатия район Био Био на юг от Сантяго свлачища затрупаха десетки къщи, живеещите в които бяха евакуирани часове по-рано.

Във Виня дел Мар - крайбрежен курортен град, известен измежду туристите - наводненията постановиха евакуацията на към 150 души. 

След като аргументи опустошения в южната част на страната, атмосферният фронт - метеорологично събитие, което съчетава топли и студени въздушни маси, водещи до значителни превалявания - се придвижи към Сантяго. 

Като превантивна мярка министерството на образованието разпореди прекратяване на образователните занятия в седем района, в това число в столицата, до края на седмицата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР