В Испания има близо 4 000 здравни работници, заразени с

...
В Испания има близо 4 000 здравни работници, заразени с
Коментари Харесай

Близо 4 000 здравни работници в Испания заразени с новия коронавирус

В Испания има близо 4 000 здравни служащи, инфектирани с новия ковид , повече от един на всеки 10 от общо записаните инфектирани. Това оповестиха управляващите, до момента в който жертвите на вируса се усилват внезапно във втората най-тежко наранена от пандемията страна в Европа след Италия, оповестява " Ройтерс ".

Както и в различен страни, наранени мощно от вируса, медицински сестри, лекари и други здравни служащи обявиха, че не получават задоволително защитни дрехи и защитни средства . Властите и фирмите се впуснаха да създават, купуват и популяризират повече от тях.
 Над 2000 са жертвите на ковид в Испания след 462 за 24 часа
Над 2000 са жертвите на ковид в Испания след 462 за 24 часа

Повече от 33 000 са инфектираните, само че евентуално броят им в цялата страна е доста по-висок

" Разполагаме с някои данни, които не ни харесват, тъй като би трябвало да се опитаме да ги направляваме, като да вземем за пример, че имаме инфектирани 3 910 здравни служащи ", акцентира шефът на незабавната помощ в Испания Фернандо Симон по време на конференция.

Броят на записаните инфектирани в Испания набъбна до 33 089 души от 28 572 души през вчерашния ден. Това значи, че здравните служащи са към 12% от всички инфектирани.

Те и хората, грижещи се за възрастни хора, ще имат приоритет, до момента в който Испания вкара стратегия за тестване.
 Най-малко 23 лекари в Италия са умряли от ковид
Най-малко 23 лекари в Италия са умряли от ковид

4824 здравни служащи са инфектирани с ковид

Починалите от новия ковид в Испания доближиха 2 182 души, като за едно денонощие си отидоха още 462 души, прецизираха от здравното министерство. Симон сподели, че 87% от умрелите са на възраст 70 или повече години .

Двама министри и брачната половинка на премиера Педро Санчес бяха диагностицирани с позитивни проби през последните седмици.

С удължаването до 11 април на общонационалната обсада, което би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание в сряда, Симон сподели, че в този момент не е моментът хората да се отпускат по повод спазването на разпоредбите , които не разрешават на всички да излизат от домовете си, с изключение ходенето на работа, пазаруването на храна или вървене до аптеката.

" На няколко пъти се споделяше, че пикът (на епидемията) може да бъде доближат тази седмица. Достигането на пика не значи да контролирате казуса, това значи, че би трябвало да удвоите напъните си да не извършите крачка обратно ", настоя Симон.
 Трима умряли лекари във Франция от новия ковид
Трима умряли лекари във Франция от новия ковид

Докато са лекували инфектирани пациенти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР