В Испания е задържан още един заподозрян за връзки с

...
В Испания е задържан още един заподозрян за връзки с
Коментари Харесай

​Испанските власти извършиха нов арест в разследването на атентатите в Барселона

В Испания е арестуван още един обвинен за връзки с екстремистката клетка, направила атентатите в Барселона и Камбрилс през август, при които бяха убити 16 души, заяви министерството на вътрешните работи, представено от Асошиейтед прес и Българска национална телевизия.

24-годишният обвинен от марокански генезис, непрекъснато пребиваващ в Испания, е купил материали за експлозиви със личното си име и е обезпечил коли за превозването им. Според министерството мъжът, чиято идентичност не се оповестява, е имал близки връзки с Абделбаки Ес Сати - имамът, който проверяващите считат за основната фигура във вербуването на останалите членове на клетката и планирането на офанзивите.

Мъжът е задържан в крайбрежния град Винарос, на 10 км южно от Алканар, където Ес Сати почина дружно с още един член на клетката при експлодирането на работилница за бомби. Шестима други атентатори бяха убити от полицията, а петима са задържани до момента по отношение на атентатите.Трима, в това число последният арестуван, остават в ареста, а двама са освободени, само че остават обект на следствието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР