В Испания днес беше обявена висока степен на тревога заради

...
В Испания днес беше обявена висока степен на тревога заради
Коментари Харесай

Бурята Филомена затрупа със сняг Испания

В Испания през днешния ден беше оповестена висока степен на паника поради бурята Филомена, която затрупа по-голямата част от страната със сняг, съобщи Асошиейтед прес.

Снеговалежите нарушиха трафика по суша, море и въздух. Властите предизвестиха, че ситуацията може да се усложни още повече през уикенда.

В елементи от Централна Испания, включително и столицата Мадрид, се чака снеговалежите да продължат над 24 часа, до момента в който бурята Филомена се придвижва на север от Гибралтарския пролив.

Обилните снеговалежи в някои елементи на страната започнаха през вчерашния ден. До през днешния ден по обед поради снега трафикът по 270 пътища в страната бе нарушен, а над 40 полети бяха анулирани или закъсняваха.

На Канарските острови пък бурята донесе проливни дъждове и мощни ветрове, както и великански талази. Наложи се управляващите да избавят 65 души от ферибот, който се удари в подводни скали и леко се наклони през нощта при опит за доближаване до кея на остров Гран Канария. Хората на борда на ферибота - пасажери, измежду които бебе, и шестима членове на екипажа - трябваше да чакат 14 часа, тъй като неприятното време затрудняваше интервенцията по избавяне. Накрая те бяха докарани на брега живи и здрави.

В Толедо, основен град на региона Кастилия Ла Манча, управляващите повикаха на помощ армията, с цел да разчисти пътищата и не разрешиха придвижването на коли, които не са със зимни гуми и вериги.

Според метеорологичната работа на Испания до 20 сантиметра сняг може да се натрупат на доста места в страната, а в планинските региони снежната завивка може да доближи 50 сантиметра. Бурята се чака да отслабне и да се придвижи на североизток до неделя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР