В исоко ценим подкрепата на стратегическите ни партньори – САЩ,

...
В исоко ценим подкрепата на стратегическите ни партньори – САЩ,
Коментари Харесай

Румен Радев: Високо ценим подкрепата на партньорите ни САЩ, Германия и ЕК

В исоко ценим поддръжката на стратегическите ни сътрудници – Съединени американски щати, Европейска комисия, Германия. Реализацията на предпочитаните планове на самодейността "Три морета " ще промени радикално обстановката в нашия район и Европа като цяло.

Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на полемиките във втория ден на самодейността "Три морета ".



"Реализацията на предпочитаните планове на самодейност "Три морета " ще промени радикално обстановката в устойчивото развиване на нашия район и Европа като цяло. Постоянното развиване на тези планове през 2021 година демонстрира равнището на нашите упоритости. Въпреки това тези упоритости демонстрират, че има забележителен недостиг и сме изправени пред нуждата да ги осъществяваме, без значение от бюджета, което дава още един мотив за полемика какъв брой ефикасни сме ние в осъществяване на трансграничните, вътрешнорегионалните подходи като развиваме многогодишната европейска финансова рамка и нашите проекти ", добави президентът.

Той напомни, че в четвъртък на форума беше разисквана визията по какъв начин да бъде развито по-добро съдействие и съгласуваност в образованието, науката, технологиите и нововъведенията като основа и гаранция за разцвет, бъдещо развиване и конкурентоспособност.

"Вярвам, че нашите открити и всеобхватни полемики проправят път към усилването на устойчивото развиване. Това е ключът към триумфа. Щастлив съм да кажа, че ще стартираме нашата среща с приемането на взаимната софийска декларация, която ще показва нашата жизнеспособност, учредена върху нашата обща политическа воля и задължения ", добави Румен Радев.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев организира срещи с "Гугъл " и "Амазон "

България е подготвена да насърчи фирмите, които влагат в развиването на човешкия капитал, да разширят своето наличие в страната.

Това съобщи президентът Румен Радев който организира срещи с представители на софтуерните колоси "Амазон " и "Гугъл ". Двете компании са измежду над 400-те участници в интернационалния бизнес конгрес, който се организира в границите на Инициативата "Три морета ".

"Ежегодно български младежи заемат призови места на интернационалните олимпиади по математика, физика и компютърна филология и страната ни има за цел да развие среда, в която те да осъществят своя гений ", уточни президентът. Румен Радев означи и одобряването на България като "столица " на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развиване на новостартиращи компании, което се прави оценка от вложителите.

Представителите на "Амазон " и "Гугъл " поздравиха българския президент за включването на научната и просветителната съгласуваност към целите на Инициативата "Три морета " и показаха интерес към развиване на общи планове.

Платформите на "Гугъл ", употребявани за организацията на отдалечено образование в междинните учебни заведения заради пандемията, към този момент са потвърдили своята деловитост и дават отговор на задачите на Инициативата, показаха от компанията. Дигитализацията на стопанската система постоянно води до добавена стойност и нови работни места, бе очебийно още на срещата. Обща бе и позицията, че без научна и просветителна кохезия в Европа не може да се развива модерна инфраструктура в района, нито да се реализира действително обществено и икономическо доближаване в Европейския съюз.

Продължава срещата на върха на самодейността "Три морета ", която сплотява 12 страни от Европейския съюз сред Балтийско, Адриатическо и Черно море. В рамките на събитието в Националния замък на културата, се организира и бизнес конгрес, в който вземат участие над 400 представители на българския и задграничния бизнес.

В тазгодишната Среща на върха с изключение на държавните глави вземат участие и висши представители на изпълнителните управляващи на страни участнички. В четвъртък в първия ден от срещата, присъединяване взе и американският президент Джо Байдън. Той съобщи, че районът има необикновен капацитет и трансферира дебатите към тематика сигурност и битка с корупцията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР