В Исландия е потвърден първи случай на варианта Омикрон на

...
В Исландия е потвърден първи случай на варианта Омикрон на
Коментари Харесай

Омикрон е засечен и в Исландия

В Исландия е доказан първи случай на разновидността Омикрон на ковид, оповестява локалното издание The Reykjavik Grapevine.

Уточнява се, че става дума за пациент на болница в столицата Рейкявик, който не е пътувал в чужбина. Засега не е известно по какъв начин лицето се е заразило.

Новината се появи четири дни откакто Исландия вкара нови ограничавания по границата си за да предотврати навлизането на разновидността Омикрон в страната. Мерките плануват карантина за хората, обитавали денонощие или по-дълго време в шест африкански страни : Лесото, Мозамбик, Намибия, Зимбабве, ЮАР или дребната страна Есватини. В рамките на 14 дни след идването си в Исландия идващите от тези страни са задължени да си създадат PCR-тест, а пет дни по-късно - втори. Изискванията са в действие, без значение дали лицата са имунизирани или не.
 СЗО: Вариантът Омикрон съставлява доста висок световен риск Обновена
СЗО: Вариантът Омикрон съставлява доста висок световен риск

Призовават 194 държави-членки да ускорят имунизацията

Припомняме, Омикрон беше изолиран и доказан през ноември в ЮАР. Експертите предизвестяват, че той се популяризира доста по-бързо от другите разновидности и съдържа доста повече разновидности. Този вид към този момент е преобладаващ в ЮАР.

Благодарение на предприеманите противоепидемични ограничения Исландия е измежду най-слабо засегнатите от пандемията страни в света. Потвърдените случаи в страната са 18.198, а жертвите на ковид са 35.
 Исландия се сбогува с ковид
Исландия се сбогува с ковид

Страната анулира всички вътрешни ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР