В Иран властите са екзекутирали 209 души през 2023 г.

...
В Иран властите са екзекутирали 209 души през 2023 г.
Коментари Харесай

Властите в Иран са екзекутирали над 200 души от началото на 2023 г.

В Иран управляващите са екзекутирали 209 души през 2023 година Това заяви представителят на Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида Равина Шамдасани по време на брифинг, предава Ройтерс.

„ Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк изрази своята угриженост по отношение на обезпокоително високия брой изтезания в Иран тази година “, сподели Шамдасани по време на брифинг в Женева. Тя означи, че приблизително над 10 души са били екзекутирани в Иран всяка седмица. Повечето от присъдите са за закононарушения, свързани с опиати.

По-рано беше обявено, че двама души са били наказани и екзекутирани в Иран за осквернение. Според правосъдния уебсайт Mizan, изтезанието на Юсеф Мехрдад и Садрола Фазели Зарех е осъществена за закононарушения, в това число осквернение, засегнатост на религията, пророка и други светини. Неотдавна беше обявено, че шведските управляващи реагираха остро на осъществяването на смъртната присъда на иранец с двойно поданство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР