В Иран протести срещу правителството имаше за трети пореден ден.

...
В Иран протести срещу правителството имаше за трети пореден ден.
Коментари Харесай

Трети ден на протести в Иран срещу правителството

В Иран митинги против държавното управление имаше за трети следващ ден. Властите обаче дадоха отговор с контрамитинги и предизвестия към решилите да изразят недоволството си.

Десетки студенти се събраха на митинг в Техеранския университет. Според организация Фарс броят им бил сред 50 и 70, а фрагменти в обществените мрежи демонстрираха конфликти с полицията и викания против диктатурата и даже за възобновяване на монархията.

По-късно други студенти, които поддържат държавното управление, завзеха входа на университета с крясъци: „Смърт на бунтовниците“ и „Смърт на Америка.“

На доста места в Иран през днешния ден имаше многохилядни проправителствени демонстрации, а вътрешният министър Абдурахман Фазли предизвести хората да не вземат участие в митингите, с цел да не си навлекат проблеми.

Американският президент Доналд Тръмп изрази поддръжката си за недоволните като сподели, че светът следи ставащото в Иран. Говорител на вътрешното министерство в Техеран обаче дефинира изявлението на му като лъжливо и опортюнистично. Недоволството на хората беше предизвикано основно от стопански проблеми като повишаването на някои хранителни артикули и горивата и орязването на обществените помощи в бюджета за следващата година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР