В Иран е извършена втората екзекуция на участник в ,

...
В Иран е извършена втората екзекуция на участник в ,
Коментари Харесай

Втора екзекуция на участник в протестите в Иран


В Иран е осъществена втората екзекуция на участник в , траяли близо три месеца. Маджид Реза Рахнавард е обесен в град Машхад, оповестиха от правосъдната система на страната, написа Би Би Си.

Той е наказан за " убийството на двама чиновници на силите за сигурност ", като съгласно обвиняването ги е " намушкал с нож ".

Първата екзекуция, обвързвана с митингите, беше осъществена предишния четвъртък, когато беше обесен 23-годишния Мохсен Шекари.

Тогава външният министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли предизвести, че светът не може да си " затваря очите пред отвратителното принуждение, осъществявано от иранския режим против личния му народ ".

Кога и за какво започнаха митингите в Иран?

Припомняме, че всеобщите митинги в Иран избухнаха в средата на септември след гибелта на 22-годишната Махса Амини, арестувана от нравствената полиция за това, че е носела хиджаб " погрешно ".

Протестите обгърнаха 160 града във всички 31 провинции на страната и се преглеждат като едно от най-сериозните провокации за Ислямската република след революцията от 1979 година

Лидерите на Иран ги дефинираха като " протести ", подстрекавани от задграничните врагове на страната и подредиха на силите за сигурност да се оправят уверено с тях.

По данни на Информационната организация на правозащитниците (HRANA) до момента са убити минимум 488 протестиращи и са арестувани над 18 000 души. Тя оповестява и за гибелта на 61 чиновници на силите за сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР