В Иран деца и младежи, задържани при антиправителствените протести, са

...
В Иран деца и младежи, задържани при антиправителствените протести, са
Коментари Харесай

В Иран изтезават деца, арестувани за участие в протестите

В Иран деца и младежи, арестувани при антиправителствените митинги, са подлагани на изтезания от силите за сигурност, съобщи в нов отчет неправителствената организация " Амнести интернешънъл ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Демонстранти са подлагани на побоища, бичуване, измъчване с електричество, на изнасилвания и на други типове полови похищения от представители на разследващите служби и на силите за сигурност, допълниха създателите на документа.

Властите употребяват принуждение против младежите, с цел да спрат митингите, посочи " Амнести интернешънъл ".

В отчета са отразени случаи на принуждение против деца и младежи, които са били подлагани на побоища директно след задържането си. Има също свидетелства за това по какъв начин в пандиза малолетни са били изтезавани с ток и по какъв начин са били карани да одобряват хапчета, като не им е било обяснявано какво е действието им. Освен това, преди да бъдат пуснати на независимост, към децата са били отправяни закани, че в случай че опишат за това, което им се е случило, до момента в който са били арестувани, роднините им ще бъдат задържани.

Докладът на " Амнести интернешънъл " е основан на свидетелствата на десетки арестувани и на техни родственици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР