В инвестиционната програма за периода 2020 – 2025 година сме

...
В инвестиционната програма за периода 2020 – 2025 година сме
Коментари Харесай

Топлофикация Плевен инвестира в зеленото бъдеще

" В капиталовата стратегия за интервала 2020 – 2025 година сме възнамерявали да влагаме в планове за създаване на заместваща мощ, реорганизация на енергиен казан 4 и на регулиращата система на единия турбогенератор. Реализацията на тези вложения ще докара до повишение на сигурността на работа и качеството на услугите, както и повишението на каузи на комбинираното произвеждане. " Това съобщи инж. Йордан Василев, изпълнителен шеф на " Топлофикация Плевен ".

По думите му по време на годишния планов ремонт и профилактика през летните месеци за тях приоритет остава построяването на нови абонатни станции, реорганизация и рационализация на съществуващите. Така в допълнение ще покачат сигурността на работа и качеството на услугата. В проекта им са заложили и поправки на амортизирани сектори на оборудванията и топлопреносната мрежа.

Изпълнителният шеф на " Топлофикация Плевен " съобщи, че вложенията им са ориентирани към понижаване на индустриалните разноски и реализиране на постоянна и безаварийна работа. Той уточни, че задачата им е да подсигуряват надеждността и сигурността на употреба на съществуващите уреди. Отделно шефът на сдружението изясни, че се плануват средства за поддръжка на когенерацията, както и за настоящи, междинни и съществени поправки.

За целия екип на централата плановете, позволяващи усъвършенстване на разноските и доста възстановяване на въздействието върху околната среда, са били постоянно водещи. По тази причина той подсети, че преди към 15 години „ Топлофикация Плевен е станала първата топлофикация в България, вложила в съвременна американска газова турбина.
Инж. Йордан Василев изясни, че цялостното финансиране на техните планове е финансирано от сдружението. Той уточни, че се надява страната в лицето на държавното управление да окаже нужната поддръжка, с цел да имат опция да продължат зелените вложения и поддържането в положително техническо положение на мощностите и топлофикационните отклонения.

Той сподели, че освен " Топлофикация Плевен ", само че и всички останали сдружения се намират в извънредно мъчно състояние вследствие на непрестанно повишаващите се цени на горивата и въглеродните излъчвания.

Само за 1 година „ Топлофикация Плевен “ е натрупала загуби, остойностяващи се на десетки милиона левове поради високата цена, на която са купували природен газ и плащали въглеродните излъчвания и в пъти по-ниската цена, на която са осигурявали отопление за крайните консуматори.

" Много мъчно газовите топлофикации бихме издържали при тези високи цени на природния газ ", безапелационен беше инж. Василев. Той подсети, че преди дни е станало ясно предлагането за нарастване на цената на природния газ с 54% от август. Инж. Василев изясни, че няма дружество, което да генерира толкоз огромен доход, с цел да може да купува гориво на сходни цени. Директорът на " Топлофикация Плевен " попита по какъв начин се чака да работи обикновено едно сдружение, да прави поправки за гарантиране накачествено отопление, да влага средства в вложения за осъществяване на задачите на зелената политика на Европа, да купува нужното количество газ, с цел да имат клиентите отопление, да заплаща заплати освен това нарастване.

Инж. Йордан Василев беше безапелационен, че топлофикациите би трябвало да получат обезщетения, с които да покрият най-малко част от разноските си. Той напомни, че с към този момент изплатените обезщетения не са съумели да покрият насъбрания недовзет доход.

Директорът на " Топлофикация Плевен " акцентира, че с цел да продължат да работят обикновено, бизнесът има потребност от успокоение, сигурност и предвидимост. Той изрази вяра, че ще бъдат обезпечени нужните количества природен газ освен за околните месец или два, а и за целия отоплителен сезон.

Инж. Василев съобщи, че е належащо да бъдат избрани обезщетения за цената на природния газ, както и да бъдат подхванати бързи и съответни ограничения за стабилизиране на енергийния бранш. Според него тези дейности са неотложни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР