"В интервюто си в сутрешния блок на Нова телевизия, днес

...
"В интервюто си в сутрешния блок на Нова телевизия, днес
Коментари Харесай

МРРБ: Една от протестиращите строителни фирми е получила над 95 милиона лева аванс

"В изявлението си в утринния блок на Нова телевизия, през днешния ден 10.09.2021 година, министър Виолета Комитова даде обещание в ефир да ревизира коя е компанията, изпълняваща действия на км 135 от автомагистрала „ Хемус “ ", оповестиха от Министерството на районното развиване. "На този километър споделиха, че работят част от протестиращите през днешния ден пред Народното събрание строителни служащи.

Изпълнител, извършващ действия на сектор 3 от бъдещия аутобан, е компанията „ Автомагистрали Хемус “ АД. Тя има контракт за краткотрайно и възмездно прилагане на транспортни средства, строителна машинизация и съоръжение, подписан с държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД за сектори от Автомагистрала „ Хемус “, в това число за км 132+420 до км 139+340. Към контракта е подписано и в допълнение съглашение за доставка на материали и произведения. По силата на този контракт и спомагателното съглашение към него, за съответния сектор компанията е получила предплатено заплащане в размер на 23 712 768,00 лева с Данък добавена стойност. От тях, за осъществени и признати от възложителя действия са приспаднати 7 188 682,40 лева с Данък добавена стойност. Оставащият за приспадане задатък, против дължими от „ Автомагистрали Хемус “ АД действия по осъществяване на контракта и спомагателното съглашение са в размер на 16 524 085,60 лева с Данък добавена стойност.

Горното демонстрира, че сумата от тези близо 16, 5 млн. лева би следвало да е налична в изпълнителя „ Автомагистрали Хемус “ АД, по сметка или под формата на материали, или техника.

Същата компания за сектор 4, в който бе открито нелегално строителство, е получила задатък от 72 670 000 лева с Данък добавена стойност ", оповестяват още от министерството. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР