В интервюто си в сутрешния блок на NOVA днес министър

...
В интервюто си в сутрешния блок на NOVA днес министър
Коментари Харесай

Една от протестиращите строителни фирми е получила над 95 милиона лева аванс

В изявлението си в утринния блок на NOVA през днешния ден министър Виолета Комитова даде обещание да ревизира коя е компанията, изпълняваща действия на км 135 от автомагистрала „ Хемус “. На този километър споделиха, че работят част от протестиращите през днешния ден пред Народното събрание строителни служащи.

Припомняме, че тази заран огромен митинг на пътностроителния отрасъл от цялата страна блокира краткотрайно центъра на София.

Изпълнител, извършващ действия на сектор 3 от бъдещия аутобан, е компанията „ Автомагистрали Хемус “ АД. Тя има контракт за краткотрайно и възмездно прилагане на транспортни средства, строителна машинизация и съоръжение, подписан с държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД за сектори от Автомагистрала „ Хемус “, в това число за км 132+420 до км 139+340.

Към контракта е подписано и в допълнение съглашение за доставка на материали и произведения. По силата на този контракт и спомагателното съглашение към него, за съответния сектор компанията е получила предплатено заплащане в размер на 23 712 768,00 лева с Данък добавена стойност. От тях, за осъществени и признати от възложителя действия са приспаднати 7 188 682,40 лева с Данък добавена стойност. Оставащият за приспадане задатък, против дължими от „ Автомагистрали Хемус “ АД действия по осъществяване на контракта и спомагателното съглашение са в размер на 16 524 085,60 лева с Данък добавена стойност.

Горното демонстрира, че сумата от тези близо 16, 5 млн. лева би следвало да е налична в изпълнителя „ Автомагистрали Хемус “ АД, по сметка или под формата на материали, или техника.

Същата компания за сектор 4, в който бе открито нелегално строителство, е получила задатък от 72 670 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР