В интервю за TVN24 Дуда вчера обясни, че в момента

...
В интервю за TVN24 Дуда вчера обясни, че в момента
Коментари Харесай

Полша вчера: без повече оръжие за Украйна, днес – ще доставяме...

В изявление за TVN24 Дуда през вчерашния ден изясни, че сега Полша купува оръжия за милиарди долари, с цел да укрепи своята войска и сигурността си – и точно това ново въоръжение няма да бъде доставяно на Украйна. „ Аз самият ще бъда първият, който ще се опълчи на прехвърлянето на нови оръжия, които в този момент получаваме от Южна Корея или Съединени американски щати ”, сподели полският президент.

Той акцентира, че Полша има контракти с Украйна за доставката на самоходни артилерийски системи „ Краб “, както и на муниции и инженерна техника. Дуда позволи, че в бъдеще Полша може да трансферира старите си оръжия на Украйна.

Медиите обаче напомнят точните думи на Матеуш Моравецки от 20 септември: „ Украйна се пази от брутална офанзива от страна на Русия и аз разбирам тази обстановка, само че както споделих, ние ще защитим страната си. Ние към този момент не прехвърляме оръжие на Украйна, тъй като в този момент въоръжаваме Полша “.

Коментирайки изказването му, през днешния ден представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР