В интервю за Tech Radar топ мениджърът на Samsung Патрик

...
В интервю за Tech Radar топ мениджърът на Samsung Патрик
Коментари Харесай

„Не съществуват истински снимки“. Samsung оправда обработката на снимките с помощта на изкуствен интелект

В изявление за Tech Radar топ мениджърът на Samsung Патрик Хомет разяснява потреблението на AI логаритми от компанията при обработката на мобилните фотоси. Според него потребителите просто погрешно схващат концепцията за реалистични фотоси, която от дълго време не съществува като събитие.

Смартфоните от серията Galaxy S24 разполагат с няколко функционалности за редактиране на фотоси благодарение на изкуствен интелект. Възможно е премахването и прибавянето на обекти, допълнението на изображението и коригирането му. Някои консуматори считат това за излишно. И настояват, че получената фотография е по-правилно да се смята за рисунка, а не за отражение на действителността.

Представителят на Samsung не е склонен с това определение. Според него преди появяването на обработката с изкуствен интелект хората въпреки всичко са употребявали филтри, които дистанцират фотографията от действителния свят. По този метод действителната снимка не съществува, а изкуственият разсъдък просто развива желанието на хората да основават нещо ново.

„ Миналата година излезе клипа на Маркъс Браунли с изображение на Луната. Всички се питаха дали не е подправено и се развихри спор за това какво е в действителност същинската снимка. Всъщност няма такова нещо като същинска фотография. Няма такова нещо като същинска снимка. Можете да кажете: „ Аз направих тази фотография. “ Но в случай че сте употребявали изкуствен интелект, с цел да оптимизирате нарастването, системата за автоматизирано фокусиране, сцената – това същинска фотография ли е? Или всичко това са филтри? Няма същинска фотография, точка “, съобщи Хомет.

Представителят на Samsung също по този начин съобщи, че доста консуматори желаят просто да уловят момента, а не да го основат. За тази цел Samsung разполага и с решения за работа със сенките, отраженията и другите детайли на сполучливия кадър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР